November 30, 2010

kedai2 comey pilihan hatiku~

salam,

Erm kali nie nak cite pasal kedai2 comey yg selalu m'jadi destinasi jln2 aku bile msk mall..selalunye aku ngan die akan masuk almost kedai comey yg ade dlm mall 2, saje cuci mate tgk brg2 yg unik n comey, selalunye x beli pon, tp bile nak bli present tuk sape2 senang la sbb dh tawu selok belok kedai n brg2 yg dijual..hehe.

Antara kedai comel yg selalu aku kunjungi antaranye Teddy Tales, Daiso, Hinode Shop, Lovely Lace, Memory Lane & Living Cabin. sebenarnye x semestinye kedai2 nie je yg aku pegi, tp kedai2 yg laen pon ade pegi tapi  x ingat plak name kedainye..hehe

Setiap kedai ade keistimewaan masing2, contohnye kedai teddy tales, aku rase kelebihan kedai tu mesti la sbb ade bnyk teddy bear yg comey2..hehe..ade gak jewellery, wrapping paper yg canteq, n  brg2 tuk party contohnye mask.

Teddy Tales
Daiso plak jual brg2 dr jepun, kat sini x de la specialized tuk present, tp lbey kpd barang2 keperluan seharian kite tp dlm bentuk yg unik n comey, stakat yg aku ingt dh beli tong sampah comey,bekas mand, tmpt lipat tudung dan laen2..tp yg x bes nye kdai nie tade kat mid, yg tdekat nak pegi pon dekat the curve or ioi mall..

Daiso yang cool
Hinode Shop jual brg2 tuk present, tp kat cnie almost brg2 dalam harga rm5, hehe..x kesah la kasik adiah dgn harga yang murah kn, asalkan hati ikhlas..

Hinode Shop a.k.a kedai 5 rggt

Daya penarik utama Lovely Lace mestilah wangiannye, selalu je masuk kedai nie juz tuk amik bau 'english rose' yg harum..hehe..naseb la klu dah jd pchenta bunge ros nie..kalau nak hias rumah or bilek ala-ala english countryside pon bole la bkunjung ke lovely lace,,
As lovely as your name..
Memory lane lak harge2 present die bole thn means agak mahal jugak la, ade yg mencecah ratusan, so aku masuk kedai nie slalunye kalau nak cari wrapping present yg canteq n unik,wishes card pon bole thn nice n kate2 ucapan yg bagus..hehe

Actually just nak capture logo je..
Last but not least, kedai living cabin!!!hehe.. ape erk yg special kedai nie..rasenye bnyk brg comey, teddy bear pon ade, ade jgk brg2 hiasan tuk letak dlm rumah..hehe..

View in front of living cabin
Dah siap listing kedai2 comey tapi tetinggal plak st lagi kedai comey, kedai SnJ.. kedai nie same mcm kedai2 comey yg laen yg jual present stuff tp kedai nie special sket sbb ade jual buku2 comey..penggemar buku2 comey bole la singgah sekejap ye tuk lengkapkn koleksi anda..hehe

If perasan ade iklan SnJ before movie start dekat cinema..
wah..entry kali nie agak panjang lebar..hehe..yelah bnyk plak kdai comey yg aku pegi n suke..hehe..ok that's all for now..see u soon my baby~hehe

No comments: