April 25, 2011

customer always right part II

As Salam,

kalau ade yang perasan sebelum nie ade update entry pesal customer always right -->yg pesal peniaga jual selendang tu.. kali nie nak cerita lagi satu cerita pesal sorang peniaga nie..kejadian berlaku semalam..bukan nak ngumpat ke hape, tapi cerita ade message n tauladan..yo yo o je la kan..hehe

semalam aku sampai ke shah alam tuk cari baju kurung (agak jauh jugak kn..tp kire sambil berjalan2 la)..dh lame snanye nak update baju baru tapi asyik x menyempat2..target tempat..giant hypermarket sebab wholesale supermarket macam tu selalu ade booth baju kurung, baju2 n selendang..

then mase tu dh nak dekat time maghrib..sebelum tunggu masuk waktu ktorang tengok2 and pilih dulu baju mane yang berkenan..klu x silap dekat situ ade 3, 4 booth baju kurung..so jalan punye jalan dah aim dah satu kedai nie..harge boleh tahan n canteq jugak..kire dah aim dah kedai nie dengan harge sekian2..

ktorang pon p la solat n lepas solat tak tros ke booth baju kurung tadi..teros masok giant..kerewang2 dulu..survey2 harga barang n lepas sejam macam tu baru gerak p booth tadi..pilih punye pilih amek la satu bj nie..x la cun sangat pon baju tu tapi sebab kawan kate canteq n akak yg jual tu kate sesuai dengan aku yang muda mudi nie..so aku tros setuju nak beli..

ok sampai la ke kemuncak cerita..huhuhu..kakak tu snanye lupa aku yang dah datang tadi..die boleh plak kasik harge lebih mahal 10 ringgit..sedangkan mase aku datang tadi harge die lain..mungkin tadi mase aku tengah survey2 rmai orang so die x perasan aku ade datang tadi..hahaha..kan dah terkantoi nak kasik harge mahal plak ek kat aku..

so tawu la trick peniaga nie..time customer ramai tak mintak pon boleh dapat harga murah..time x de customer..habis nak kenakan harga mahal plak..huhu..tapi naseb baek sangat aku dah survey dulu sebelum solat n aku dapat jugak harga yang lebih murah tu..rm 10 tu banyak jugak k..boleh buat topup n makan..hehe

p/s: dilema.. bila nak balik tepeng nie..rindu mak ayah n adeq2~

3 comments:

ct_cucubi said...

baju raya ke?

syaz@rozelt said...

x de la..bju nak pkai dekat opis..biase2 je..hehe

ct N honey said...

saya pun ada juga cerita tentang customer ni,nasib baik le....customer terimacustomer-minta-yang-lainaku-buat-yang