March 7, 2012

Kuseru Rindu Itu~~

As Salam

Kasihan my luvly blog..semakin hari semakin malas nak mengupdate..seakan di anak tirikan la plak..hihi..semua nie panahan game fb & novel..kejam x?hihi..semalam baru habis kan satu novel yang best..tajuk novel tu " kuseru rindu itu" karangan hanni ramsul..

kalau termasuk novel nie dah dua novel karangan beliau yang aku dah bace..& aku suka sangat gaya penyampaiannya..gaya bahasa yang tenang & x kelam kabut..peminat novel mesti faham kan ape yang aku cuba sampaikan..gaya bahasa jugak memainkan peranan untuk kita tros stick baca satu2 novel tu sampai ke penghujungnya..
Dalam novel nie cerita seorang isteri yang diduakan suami..isteri die sedar yang die dah diduakan since die pernah nampak since mesra daring habis depan mata tapi die x macam wife laen yang takkan bagi peluang..mesti time2 tu jugak kena attack..hihi..bukan sebab apa..dalam masa 7 tahun usia perkahwinan diorang suami die x pernah ungkapkan kata cinta w'pun layanan suami  die terhadap die terlalu la caring..at last suami die sedar yang die hanya sayangkan isteri die seorang & tinggalkan pompuan ke2 tu..best kan ending..kalau dunia nyata mesti dah kena bermadu..hihihi..
tenang & happy buatkan orang sekeliling jugak akan happy dengan kita..hihi
 next novel nak dikhatam.."cik bunga dan encik sombong".. harap cite nie pon best jugak!hihi..

3 comments:

ct cucubi said...

ye setuju.. jalan cerita dan susunan ayat mmg mempengaruhi pembaca.. tp sy kalau dha bc 2-3 novel penulis yg smaa.. kalau tgk idea lbh kurang sama je terus tkar penulis lain pulak.. B-)

TYNTHA LANA said...

Syaz, pernah baca karya Ramlee Awang Mursyid?

mizzura said...

Rajin tul bc novel...skg dh lm xbc novel

|MyKomuter Review - Tren baru KTMB|