March 22, 2012

Jangan Argue!

As Salam,

terrrsangat lama x update blog..huhu..ye la hari nie baru lepas meeting yang tersangat scary.. sepanjang masa kena marah dengan bos..sampai naek pening kepala nie..apa-apapun tetap nak ucap syukur sebab dah lepas meeting..hihi..

perkara yg aku dapat belajar time meeting or deal dengan bos nie yang paling penting..jangan argue..huhu..argue or melawan cakap nie la yang boleh menyebabkan suasana jadi tegang..api lawan api confirm la semakin marak kan api tu..if apa yang dicakap tu betul better kita just diam je ..if x betul pon kalau x de bahan untuk back up diri lebih baek diam saja..nie suggestion untuk selamatkan diri dalam meeting..hihi

Disebabkan aku nie hanya RA a.k.a research assistant..so aku just diam dalam meeting tadi..dengar je la bos2 saling argue..cuma some part kita kena bercakap jugak bila bos nak explaination..erm..teringat plak masa aku maseh hingusan dulu2..

pernah dulu kerja dekat syarikat swasta nie.. aku terbuat satu kesalahan yang agak besar..memang kalau fikir pon dah x de modal nak nafikan kesalahan tu..tapi bila dibuat meeting diskus pesal kesalahan tu boleh plak aku menjawab itu ini..berapi la bos tu..tapi kes aku tu bukan argue sebab aku expect die nak explaination tapi aku macam pusing2 x nak mengaku kesalahan..kira macam argue jugak la kan..hihi

dah lame x meeting dengan pengarah nie baru aku perasan kenapa semua orang macam scary je buat persiapan meeting utk hari ini..aku selamba je cuti hari senin lepas..bukan sengaja cuti tapi memang dah plan lama nak cuti hari tu untuk deal dengan vendor majlis kawen aku nanti..tapi pape pon tetap terasa sangat bersalah..tobat la x buat lagik..

yang menang argue tu jom celebrate!hihi
It's lack of faith that makes people afraid of meeting challenges, and I believe in myself.  

p/s: happy birthday to Arsyad (anak buah pertama bioinfo) smoga maintain comel & montel...

9 comments:

Anum said...

tobat tau jgn buat dah
:)

QASEH ALYN said...

hehehe...setuju sngt!

Munnafendy said...

bos garang ke? mmg bleh kecut perut la cmtu..sib baik la ai punya bos ok,kelakar lak tu..hihi..selamattt

Leysa JL said...

yeah! dun argue. bersuara bila patut ja..hehe

Aida Omar said...

pasal argue nie la membantutkan idea..hihi. Pasal takut kena pangkah kang, tak memasal je. :)

Tyntha Lana said...

Tapi haritu, masa keja kedai roti,lana argue je dengan SV tu,hahahaha. geram2. Salah org lain kita lak kena tanggung,huhuh

Argue bila perlu :)

ct cucubi said...

kite telah harungi bersama smbil berpegangan tgn hahaha

Hanif said...

Biasalah bila meeting mesti gaduh punya...aku dah lali benda2 ni.. hehehehe.
Boss ini bukan tak ler argue tapi kalau nak argue jangan depan2 nanti terganggu krebiliti dia...

Razif Mokji said...

layan ,.....