June 6, 2011

Create new header & pendapatan 1st nuffnang..hehe

As Salam,

ok sekarang dah masuk jam 10 malam..nak tido awal takot mengantok lagi esok..hehe..tapi sebelum tu wajib update entry sebab ade mende best happen & suka dapat create new header yg boleh tahan comey gak la..perasan sendiri pulak..wekkkss..

ok nak cerita pesal header dulu..hari nie time blogwalking terbace satu blog nie cerita boleh buat header hanya menggunakan microsoft power point dengan paint..dah try..memang berjaya..simple n sweet..tapi kena make sure la microsoft power point tu at least yang 2007 punya k sebab ada banyak feature menarik untuk tulisan..x reti nak cerita dekat sini..korang boleh godak sendiri ye..

turqoise & pink tetap menjadi pilihan hatiku~

Tulisan 'rozelt' tu aku amek dari website Dafont..senang je nak install..kalau ada sesape nak request buat tutorial install tulisan tu nanti aku tunjuk..hehe..

Done cerita pasal header..now nak cerita pasal nuffang plak.. setelah berbulan-bulan join nuffnang, hari nie angka telur ayam tu dah menginjak ke angka yang lain..even ciput gila..tapi aku still happy sebab dah nampak hasil..hehe..

Thanks semua yang sudi singgah & klik
p/s: nanti dah betul-betul puas hati, baru nak tukar design blog..


20 comments:

Freaky said...

wah awal tido.. nite :D

Hanis Atikah said...

hehehe.. taniah.. ok.. jgn putus asa..

Munirah said...

sikit2 lama2 jadi bukit..hehe

syaz@rozelt said...

@Freaky
kena bangun awal..sebb tu kna tdo awal..huhu

syaz@rozelt said...

@Hanis Atikah
Thanks kasi support!

syaz@rozelt said...

@Munirah
harap2 jd la bukit..jgn maintain flat suda..hehe

K.I.N.A said...

yeay..telur ayam dah pecah..

Liyana Zahim said...

Samela kite.. Huhuhu..

ct N honey said...

saya pun teringin nak buat header sendiri,tapi masa x ade...

Basyirah Abd Rahman said...

eh..cunlah header u.. kreatif nye syaz. hehe.. :)

syaz@rozelt said...

@K.I.N.A
hehe..akhirnya shake~

syaz@rozelt said...

@Liyana Zahim
telur baru pecah jugak ke?hehe

syaz@rozelt said...

@ct N honey
kalau teringin nak buat tp x de mse, buat yg simple je ok la kan?

syaz@rozelt said...

@Basyirah Abd Rahman
simple je basyi..nak buat macam org laen siap gerak2 x dapat la..hehe

Masni Syafie said...

Xper, yang penting ade header sudah..hehe..

suke header tue, nmpak fresh n nice =)

syaz@rozelt said...

@Masni Syafie
thanks hehe..nnt dah btol2 ready bru nak tukar design..lagipon syg jugak template nie~

ieda said...

leh lahh buatkan akak header :)) cantik tuu simple jeee ..

syaz@rozelt said...

@ieda
sy x pro lagi la kak..nnt dah pro baru bleh tolong buatkan..hehe..

ct_cucubi said...

oh rupanya.. nanti nak mintak syaz ajarlah.. :P

syaz@rozelt said...

@ct_cucubi
senang je k.kerol..klu dah pandai nnt mesti lg hebat dr syaz..hehe