February 24, 2016

Pregnant Kali ni Asyik Nak Makan Mentos Sour Mix!

Assalamualaikum readers,

Alhamdulillah minggu ni dah masuk 35 minggu preggy..banyak mende nak cerita tentang preggy kali ni tapi asyik terbantut dek kekangan masa & perangai bertangguh yang lebih merumitkan keadaan..ayat pun dah pelik2 bila lama tak taip entry.

tak tahu la nak panggil jajan ke suppliment(kalau suppliment selalu makanan yang sihat kan) ke ape..tapi mentos sour mix memang wajib kena makan macam almost setiap hari..rasa mulut ni sentiasa nak mengunyah je candy tu..sebab rasa die yang sangat masam perisa buah-buahan lagi..tu yang rasa sedap sangat tu..

start makan dulu dalam bentuk dalam plastik tu ..sehari lepas lunch dekat opis mesti kena makan 2 bijik..sekarang dah hujung2 kehamilan macam makin parah sebab nak yang stick punya macam dalam gambar bawah ni..so boleh makan lagi banyak..dekat opis punya kena ingat orang belakang kalau nak perabiskan..hihi..ingat kopi, rokok je yang boleh menyebabkan ketagihan..gula2 pun boleh =p



Harap tak ade la pape kesan tak baik kepada baby sebab aku kerap sangat makan gula2 ni. kalau pregnant sebelum ni gila cheese..kali ni gula2 ni pulak..kalau nak effect tak baik pun mungkin dekat gigi sebab mende manis kan..

4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

inshaallah di permudahkan

cik mah said...

Hehehe...comel je...insyaallah xde ape...ada kena minum air gula x?

Syaz Rozelt said...

@cik mah
mesti la kena minum air gula..Alhamdulillah 1st result ok..yg 2nd kena tunggu result next check up..jawab siap2 takut x terupdate entry pasal minum air gula tu..hihi

Syaz Rozelt said...

@Nurzakiah Hanum
insya Allah =)