November 20, 2012

Happy Birthday to u my Fiance..

As Salam,

Walaupun dah almost 5 hari harusla diupdate event penting  yang berlaku last week..yes last week hari rabu bersamaan 1 muharram adalah birthday si dia..syukur tahun nie birthday tunang yang ke 27 bersamaan hari penting dalam kalendar islam iaitu awal muharram & die pon ada niat nak buat beberapa perubahan yang baik start saja date tu..harap sentiasa istiqamah tamo hangat2 taik kucin ye =p

Tahun nie nampak die sangat terharu dengan birthday surprise yang aku buat..since kenal memang kitorang akan celebrate date2 penting macam birthday, ulang tahun semua tu tepat jam 12 & makan kek..agak macam omputih gitu..tp bukan sebab terikut2 budaya barat tapi sebab niat nak lebih mengeratkan hubungan kami & sebagai tanda ingatan =) ..Disebabkan hubungan chenta yang cecah 5 tahun nie la..kira buntu jugak macam mana nak buat surprise..sebab macam dah x surprise dah..2, 3 tahun kebelakangan nie..ktorang pegi beli sama2 je kek..tapi part yang surprise tu birthday boy/girl x tawu corak kek macam mana..kek conform kek coklat..kek pelik2 die x makan..

Tahun nie idea datang last2 minit sebab otak sekarang penin duk berangan pesal majlis kawen yang dah hampir tinggal sebulan je nie..then petang tu datang idea nak pegi beli sendiri kek & siap2 beli hadiah lepas tu pegi rumah keluarga die sendiri..rumah sewa aku dngn rumah die memang dekat tapi x pernah la aku p sendiri rumah die..1st segan lepas tu aku nie x de lesen nak kena harap public transport je kalau nak ke rumah die..

Petang tu die tanya "x nak beli kek ke?" aku jawab.."erm tahun nie birthday awak bajet x de..x pe kan x de kek?..tapi kul 12 karang kite p la jugak makan2 macam biasa"..aku jawab macam tu..die kate "x pe, ace faham tahun nie kita kena berjimat siket sebab nak kawen"..tapi kompem hati sedih kan sebab x pernah miss ada kek walaupun kek kecik..petang tu die hantar aku balik rumah..lepas tu kelam kabut, mandi basuh bj solat sume tros bergegas naik teksi p cari kek..

dalam hati nie risau je takot kek dah habis..masa tu pon nak dekat kul 9..kedai kek tutup jam 10..Alhamdulillah kek ada..risau jugak kek x sedap,sebab pernah tkono kek jenama 'king's' yang rase spounge je..tp naseb baek..kek tu mmg sedappp..hihi..lepas beli kek p kedai hadiah plak..tahun nie mmg kurang mampu nak beli hadiah gadget(lelaki kan suka hadiah gadget =p)..beli hadiah comel2 je..ala macam jam pasir tu..tapi aku perasan die memang suka menda tu..kalau jumpe je dekat mall ke mesti die akan main kejap..x padan umo almost 30an kan..hihi

Part klimaks untuk kezutan nie bila die terkejut aku dah ade dekat rumah die..hihihi..die bukan main tanya datang macam mana semua tu..hihi..sebab x pernah2 kan aku datang sendiri rumah die..naseb baek jugak kakak dengan mak die dah kamcing dengan aku sebab tu jugak berani pegi rumah die tyme die x de..hihi..lagu tambah kezutan bila aku dah siap beli hadiah dengan kek..memang depan mak ngan kakak die die macam x terharu sangat..lepas je ktorang keluar berdua nak p celebrate birthday dekat kfc 24 jam berkali2 die cakap terima kasih..cakap terharu la..aku pon rasa happy sangat tengok die happy macam tu..

Panjang lebar plak ceritanya..last but not least nak tempek jugak bukti kejadian..
Happy birthday my Fiance..Tahun nie je title tunang..tahun depan insyaAllah hubby =)
p/s: Jangan lupa doa untuk Umat Islam dekat Palestin k..semoga doa kita sedikit sebanyak dapat membantu dari jauh..

  Thanks sudi baca =)  

10 comments:

Cik Puan Tqah said...

happy bday tunang awak..hihi

Anum said...

hapy b'day utk tunang awk

Saya Disini said...

sedp kek

cik mah said...

happy besday juga tunang awak...sweetnyer...

Syaz Rozelt said...

@Cik Puan Tqah
tolong jwb tq bagi pihak die =)

Syaz Rozelt said...

@Anum
tolong jwb tq bg pihak die ..hihi

Syaz Rozelt said...

@Saya Disini
mmg sdp pon..hihi

Syaz Rozelt said...

@cik mah
tq2.. tolong jawab bagi pihak =)

ct cucubi said...

Peeeeeeeeeewwitttttttt~

Anonymous said...

First off I want to say excellent blog! I had a quick question which
I'd like to ask if you don't mind. I was curious to know how you
center yourself and clear your thoughts prior to writing.
I've had a hard time clearing my mind in getting my ideas out. I truly do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally lost simply just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints? Thanks!

Feel free to surf to my web page: natural cellulite treatment