August 1, 2012

Motor pon Kena Pantang =)

As Salam,

Hehe..pagi nie mood ceria walaupun sedikit kelam kabut bsiap nak pergi keje tadi..mood ceria sebab dapat helmet baru!  helmet nie bukan di beli khas untuk aku sebenarnya tapi sebab dapat free beli moto baru =)..bukan niat nak eksen tapi macam biase nak jote reminder dekat sini..nanti x lupa 1st day bonceng moto baru..


Sebelum nie moto kriss yang tunang aku bawak tu dah tahap kritikal sangat..engine dah rosak..bunyik lak dh macam motorbot..hehehe..lepas tu plak beli yg second hand selalu je rosak..so better option beli je la mto baru harap2 x de la tinggi sangat maintenance setiap bulan awal2 beli nie kan..

Agak kelakar bile fikirkan konsep 'moto maseh dalam pantang' nie..konsep die macam nie..mto mase awal2 beli x boleh nak pecut lagik..kena tunggu sampai ribu ke ratus km baru leh pecut..x tawu la sape mulakan konsep nie, ke memang orang jual mto pesan macam nie eh?hehe..

disebabkan konsep/pmikiran nie la aku kelam kabut pagi tadi..kena keluar rumah awal 10 minit..sebab bawak moto slow takut sampai lambat pulak..lagipon kena provide xtra masa jugak untuk kunci, mangga semua..mto baru kan..no.plat wxd lagik..kena la ada extra protection..

Semalam masa round2 kl sebagai tanda perasmian mto tu aku terfikir idea untuk suruh tunang aku bg nama dekat mto die nie..bukan apa..barang kalau bg nama nampak la kte sayang dekat barang tu & secara x langsung akan jaga elok2..InsyaAllah..nama yg ktorang bagi dekat mto tu, 'Tommy' sempena nama 'Tommy Jones' pmain bowling yg tunang aku minat..kihkihkih..



14 comments:

ciksusu said...

wah seronoknye syaz bwk moto baru ;)
mesti rse lancar je kan mse bwk..hehe

Anum said...

heeheh
jimat dan x jam

Cik Tqah said...

wah..bergaya ngn moto barula raya ni eh.. hihi.. mmg kene pntg sbb nk jaga enjin.. nnt 1000km br leh pecut

Syazlina Khairuddin said...

@ciksusu
Bukan syaz yg bwk..bonceng je..hehe..trase lancar la jgak =)

Syazlina Khairuddin said...

@Anum
mmg jimat & kne pandai nyelit la klu jam =)

Syazlina Khairuddin said...

@Cik Tqah
haah btol la tu..sebab nak jage engine kan..hehe

Tinta Lana said...

Salam.

Aiyooo, Tommy tuh, hehehhe >_<

Urm, pernah juga dengar pantang tu dari abah..tak nak bagi terkejut kot Tommy tu. Tapi, kalau beli baju, tade plak pantang2 kan syaz..eh..lain mcm je contoh,hahaha

Hanif said...

Tommy...kekekekkekee

Syazlina Khairuddin said...

@Tinta Lana
hehe..kelakar pon ade name tommy tuh..hehe..

btol2..if terus pecut mahu terkejut mto tu tp in the same time nak jage engine jugak..

lana cakap contoh motorbot tu eh?hihihi..mmg lana..setiap kali naek risau je rase..

Syazlina Khairuddin said...

@Hanif
kihkihkih..sila jgn gelak..haha

ct cucubi said...

bukan takat motor,.. helmet pon pantang jugak.=P

0nenanina Vanilla said...

yang..rindu kawan2 blogger. wahh cantik blog.. lame x jenguk sini

siti sarah aisyah said...

kalau kereta pun ada pantang camtu gak syaz... saya juga telah melalui zaman tersebut.

Hi Tommy, my Vijay(nama kereta saya) send regard to you ^^,

Koding said...

Biasanya.. Motor ni pantang ada minyak..
Mesti kerja nak meronda sahaja...