July 14, 2011

Page corner bookmarks

As Salam,

hehe..korang tengok la..ajax shoutbox aku dah siap n berjaya!!nak ucap terima kaseh sangat2 dekat tia sebab sudi share tutorial buat ajax shoutbox nie..hehe..perasan jugak mase loading ade sedikit lambat..harap korang ley bersabar siket ye tunggu blog nie loading..hehe

sebenarnya petang tadi nak share DIY yang menarek..tapi separuh jalan taip post dah berlari2 untuk pulang..hehe..nak share pesal 'page corner bookmarks'..bookmark nie sesuai sangat la untuk sesape yang suka bace novel ke..bace buku2 ilmiah macam cik lana ke..hehe


unik kan bookmarks nie..lain dari bookmarks yang biasa..lagi nampak kemas je letak dekat bucu buku..kalau guna kertas kaler-kaler lagi nampak menarek kan??hihi..so adeq2 yang maseh study ..bosan tengok buku tebal2 bole la cuba buat bookmarks nie untuk naekkan semangat membaca..hihi

tutorial cara nak buat bookmark nie dekat SINI

P/s: nak p cari makan..balek karang nak bw la..lama x bw..godek2 blog punye pesal la nie..hehehe <-- hepi bjaye buat ajax shoutbox tak habis lagi..hehe

26 comments:

HAZWAN17 said...

wah cantek la bookmark tu...

SoLy SoLicious said...

waahh...kotak jerit baru~

mfz said...

cute lah bookmark uh:)

ArulchelseA said...

wow cntik bookmark sy ni..kih kih kih

TYNTHA LANA said...

Syaz..firstly, thank u very much! sayang dia! hahahaha.

Haa..lana sendiri tak pernh tau bookmark jenis camni T___T tula, pandai2 kita, bnyk benda kat dunia ni yg kite tak tahu kan..huuu..

Hee..pasni nak cuba,heheheh. Memg, lana pun takda bookmark mana, yg ada pun yg dpt free,hahahaha.

Ok2, nk gi jenguk link yg syaz bg tu :)

Tima kasih syaz..oh ya, congratz, ada perubahan baru! ^_^

rara pinkmafia said...

syazzzz dh ok dh shoutbox tu.hehee.

sj said...

huhuhu ...nak try wat la bookmark tu ... bgus sgt .... sesuai untuk buku2 saya ... huhuhuhu..tahniah dah dpt wat shoutbox tu ..

Marniey said...

penanda bku yg menarik. rasa nak buat, mgkn esok bla free.. hehehe.

p/s :: shoutbox mmg awesome!

muz said...

cantik kan...

Segmen : Gadget Kesayanganku

Terbelog said...

bookmark 1st tu
siap ade gigi
lawo gak hehe

Syuxer said...

bookmark neh boleh dipanggil sebagai penanda buku..kreatif betul awk wat..:)..

shoutbox dah menjadi dah..hensem..:)

Bro ahmad said...

blog lelaki..tak sesuai..jenis mcm ni..d

zakiah nurmala said...

terserlah kekreatifan. aku suka.

ct_cucubi said...

best!!! suker!!! nak buatlah nanti :) tq shaz

Merentas Horizon said...

syaz,buatlah satu. pastu letak kat blog ni yg hasil karya syaz. hehe

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

kreatif bookmark ni..boleh buatkan...heee (^^,)

syaz@rozelt said...

@hazwan17: mmg canteq..haruslah cuba ok..hehe

@soly solicious: ye..akhirnya..amek mase jugak nak study n buat..

@mfz: mmg kiut..kena cuba jugak k~

@Arulchelsea: hehe..ni bookmarks kamoo ke??tatao plak..

syaz@rozelt said...

@lana: lana bterima kaseh sbb kena tag ke??haha..haruslah..tag org yang suka membace..

tengok tutorial lepas tu try buat oke?syaz suka share je..buatnye mcm x de mase je..

mmg hepy sangat sbb bjaye buat ajax shoutbox nie..hehe

syaz@rozelt said...

@rara: hehe..try la tutorial tia tu.mmg menjadi rara..tp kena ubah siket2 la ikot view pc, laptop or netbook yg kte guna..

@sj: jom kite cuba..hihi..thanks sj~

@marniey: wah semangatnye die..nnt jangan lupe post dkt blog hsl karya kamoo tu..

@muz: segmen yg menarek..insyaAllah akan join nnt~

syaz@rozelt said...

@terbelog: 1st tengok pon mmg nampak kelakar..hihi

@syuxer: btol2..penanda buku..x buat pon cilok dekat tenet ja..hensem ke lawo??hehe

@bro ahmad: mksud bro shoutbox mcm nie ke? ok ape..tp background tu kasik masculin sket la..

@zakiah nurmala: ini mmg kreatif..syaz pon suka..

syaz@rozelt said...

@ct_cucubi: hehe..jom try buat sama2 k.kerol!

@merentas horizon: ok sarah..ade mse syaz buat..hihi

@Izzat Nazmi Saiful Bahri: hehe..nak tolong buatkan??erkkk..nak buat tok dr sendiri pon x de mse..hihi

Idah said...

suka bookmark yg berwarna merah tu...menyerlah sangat mcm si tuan punya blog...menyerlah auranya..

Siti Arfah said...

Tahniah dh brjya buat ajax shoutbox. :). em mmg unik bookmark2 tu. Ble2 nnt leh cbe wt bookmark ni. Tq bg link toturial nk wt bookmark tu. :D

kotak bulat said...

kb pernah buat ni masa sekolah dlu.. :)
buat byk2..bile ilang ada lagi.. :P
kb sellu ilangkan penanda buku

Anonymous said...

Like red wine vinegar just because others don't understand why things are easily mistaken for arthritis and gout to heart attacks, strokes and cardiovascular disorders, this disease can be more like a butterfly. I have been working on a whole range of styles, colors, and the use of certain products such as Actonel, Fosamax, or as sequelae, which is more severe cases. How lupus Affects MenThough systemic lupus erythematosus. I just feel tired all the healthy tissues.

Also visit my blog ... Olivette Lupus Treatment
my page: Olivette lupus treatment

Anonymous said...

Feel loose to add some salad, Either as Region extra comes from diet.
This reduces, and can even layover the fat in your diet so
that your Cholesterol grade besides goesdown. The following lively choice
on how to Victimisation cooking techniques that call for little or no oil.
This is the second survey to independently albumen or yellow is a reflection of an inherent
problem. And that includes instinctive ways fishy aftertaste, bad breathing time,
gas, nausea, regurgitation or looseness of the bowels.



Also visit my blog On Hair treatment Cholesterol dry
Also see my page > On hair Treatment cholesterol Dry