March 14, 2013

Tak Semua Bubble Milk Tea Best..

As Salam readers,





Lately aku mengalami addiction melampau kepada bubble milk tea..ala yang boleh dapat beli dekat cool blog, each a cup, bonjuk tea & lain2..pantang terserempak mesti nak beli & sometimes sanggup p sogo break hari jumaat  semat-mata nak beli minuman nie je..

Selain dekat sogo tu pernah jugak beli dekat maju junction, cool blog dekat rnr gua musang(beli masa perjalanan pegi n balik kelantan), rnr seremban, giant kelana jaya, mydin usj subang..kire memang pantang jumpa la..sebenarnya mende yang paling addicted tu dekat bubble/pearl die..rase best je kunyah menda liat2 tu..hihi

sepanjang pengalaman ketagihan bubble milk tea nie aku perasan la ada tempat yang x best bmt (kasi short form penat nak naip) nie..ada yang terlebih manis, kurang rasa tea & ada jugak yang bubble die kembang semacam.. macam dh lama..

suggestion aku untuk bmt yang best beli dekat sogo..rasenya dekat LG, each a cup..yang tu kire yang paling sedap la setakat nie aku rasa..tea pon pkai tea jasmine so tea die rase unik sket..lagi satu jangan lupa pilih straw yang paling besar supaya lebih menikmati bubble milk tea nie..kalau x, x de la bubble asyik tersangkut2 dekat straw tu..

Lain flavour just pernah try mocha & cappucino (i kan gile kopi)..tapi macam kurang best kalau nak compare dengan menikmati bubble dengan milk tea nie..hihi

p/s: sy bukan duta bubble milk tea =p

    Thank you sudi baca,

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bg anum sama je

Cik Tia said...

betul tu. lain harga , lain tempat , lain rasa. btw , saya pun kalau keluar tak sah kalau tak beli. hehe.

SOULMATE is said...

kita pun gle bnda ni.tp kdg2 hubby marah asik minum bnda ni ;)

Syaz Rozelt said...

@Nurzakiah Hanum
anum kena try semua baru tawu bezanya..hihi

Syaz Rozelt said...

@Cik Tia
kita sama la nie..gila bmt =)

Syaz Rozelt said...

@SOULMATE is
nape marah plak..x elok ke?erm tapi macam dah gian plak kan..

Sally Yatiey said...

Tak pernah lagi minum bmt ni :D