December 7, 2011

Persiapan Tunang: DIY Bunga Brooch

As Salam,

Arggghh..due hari x de mood nak buat keje..sedangkan next week nak apply cuti awal sempena saat2 akhir nak dekat majlis tunang and abang kawen..mungkin kena update entry dulu kot baru boleh fokus buat keje...trox kan?huhuhu

hari nie nak review diy bunga brooch tuk bunga tangan.. x siap lagi pon tapi semangat je nak review..ok nie die gamba bunga brooch I..



material : kain net puteh, brooch rm10 untuk 3(beli dekat masjed india), dawai, gam tembak, jarum & benang

tutorial dapat dari sini..


cuma yang berbeza, aku guna kain net..bunga brooch nie kalau nak nampak chanteq kenala pandai pilih brooch a.k.a keronsang..x dapat full hasil lagi..insyaAllah lepas majlis akan review..reason kenapa aku pilih untuk buat bunga nie instead bunga 3D yang lain sebab cara nak buat senang, simple and x payah nak bakar2 (malas!)..ok semua selamat mencuba!!

p/s: kad kawen abang aku dah siap..tema fb lagi tu..dah macam zed zaidi pulak..insyaAllah next review..sharing is fun!

23 comments:

Anum said...

cantik

Munnafendy said...

seronok bila DIY kan..dah siap tu puas hati je rasanya

syaz@rozelt said...

Anum

Thanks!

syaz@rozelt said...

Munnafendy

btol2..rase hepy + puas hati..hehe

Rtp Farra Arisha said...

hehe, it looks nice overall ;)

ct cucubi said...

Syaz, aik kata tema kuning..

syaz@rozelt said...

Rtp Farra Arisha

Thanks dear~

syaz@rozelt said...

ct_cucubi

nah jawapan itam puteh (meja dekat opis sebelah je..tp tamo jwpn live)

jwpnnyer..kalau sume kuning tenggelam habis la x nampak ada bunga tangan..hehe

Cik Gee said...

bunga brooch utk bunga tangan tu ape? saya agak kurang arif mende2 camni.. hehe..

syaz@rozelt said...

cik Gee

maksudnye buat bunga brooch manyak2x..lepas tu jadikan bouquet..jadila bunga tangan..hehe

rara pinkmafia said...

ni utk family pakai ke syaz?

syaz@rozelt said...

rara

x la..untuk bunga tangan..tp klu x jadi nnt leh jadi bunga tuk family pkai..hehe

K.I.N.A said...

comel syaz!
shake rasa kalau kecilkan sikit kelopak die lagi comel syaz..

syaz@rozelt said...

K.I.N.A

thanks for ur suggestion!hehe..nnt kita kasi fitting itu bunga..

diana said...

puas hati bila buat sendiri..

Original CikTeddy said...

ok cntek ni..

♥ p a a n i ♥ said...

niceee.

syaz@rozelt said...

k.diana

haah..mmg puas hati buat sendiri walaupun leceh sket..hihi

syaz@rozelt said...

Original CikTeddy

Thanks.nnt leh cuba~

syaz@rozelt said...

♥ p a a n i ♥

thanks~

Mohamadazhan.com said...

simple & cantik =)

syaz@rozelt said...

Mohamadazhan.com

Thanks~

ct N honey said...

buat sendiri lebih jimat,puas hati bila persiapan majlis tu nanti adalah usha kita sendiri