November 18, 2013

1st Year Birthday Celebration Buat Suami =)

As salam readers,

Alhamdulillah jumaat lepas adalah birthday suami yang ke-28..jeles sebab birthday die hujung tahun..hujung tahun baru bertambah umur..aku nie awal2 tahun dah bertambah umur..hihi..not a big deal syaz..x payah nak sdey2 sgt =p..celebration birthday suami tahun ni x de la banyak kejutan yang dapat dibuat..sebab status mak buyong x ada lesen kenderaan..huhu..tapi overall berpuas hati dengan celebration birthday suami tahun nie =)

sepanjang seminggu dua sebelum birthday suami dah penat otak berfikir cmne nak celebrate birthday suami untuk tahun nie..memang die kate x payah nak celebrate2 sebab die fikir keadaan aku yang berbadan dua..tapi memikirkan first year selepas bergelar suami isteri..mesti la plan nak yang special2 kan..

lepas bertanya2 kawan yang memasing pun dah kawen..dapat la idea untuk belanje suami dinner special dekat memane restaurant yang romantik dekat kl nie..siap google lagi taw..lepas tengok link nie: http://my.theasianparent.com/restoran-romantis-di-kuala-lumpur/..terus decide nak makan dekat naili's place..member2 opis nie pun pernah pergi yang outlet dekat taman dato' senu, sentul..senang mintak direction je dekat diorang..tapi kelakar la birthday boy sendiri yang bawak p situ..heheh

Yang berbeza dari tahun2 lepas kitorang dah tak celebrate tepat2 kul 12 malam..kelakar plak bile teringat zaman2 daulu yang x matang..siap tiup2 lilin lagi tu..baru2 nie ada bace blog mane ntah yang kata haram tiup lilin..kire macam nak menyerupai agama kristian..so beli kek je..no more tiup2 lilin..nak info lebih tepat sila google ye..

Alhamdulillah suami suka makan dekat situ..walaupun harga makanannye mahal sikit tapi kire berbaloi dengan harganya..kitorang dua2 order chicken chop black pepper & rasanya memang x mengecewakan..selalu kalau kedai lain akan goreng je ayam chicken chop tu tapi dekat sini diorang grill..pesal suasana plak..memang romantis..naseb baek jugak malam tu x ramai orang..so lagi terasa la suasana romantis tu =p


Tentang hadiah plak dah plan nak beli ape dekat suami..thanks to k.nini for the idea..beli elektrik shaver!!..tengok kadang2 die serabai kalau terlupa nak beli shaver..kan lelaki punya misai janggut sume tu cepat tumbuh..suami aku nie plak bukan jenis yang simpan misai n janggut..kalau dah tumbuh sikit pon dah nampak serabai..hadiah beli esoknya hari jumaat dekat sogo..thanks to member2 opis, k.kerol, k.syu (yg preggy jugak 4 bulan) & farhana yang temankan mak buyung sorang nie ke sogo mase rehat hari jumaat lepas..dapat la beli hadiah untuk suami..

lama x balut hadiah sendiri..pembalut sponsor by k.kerol..tq2

Alhamdulillah suami suka hadiah tu..beli yang dry punya pakai bateri..die pon memang suka shave dekat bilik je..kadang2 pelik tengok die x macam lelaki2 dalam tv yang shave basah siap ada buih2 lagi..risau jugak takut die terluka sebab shave macam tu je..slak sikit bila die dapat agak aku nak beli hadiah untuk die..die dapat agak bila aku inform die nak pergi sogo rehat hari tu..dah kawen kan kena la mintak izin suami nak pergi mane2..tapi kire surprise jugak la sebab die x dapat agak aku nak beli shaver untuk die..hehehe

ucapan birthday buat suami dekat fb:
Selamat hari lahir buat suamiku tercinta..malam tadi 1st celebration birthday as suami isteri..Alhamdulillah ..semoga hidup sentiasa dibekati Allah & dilanjutkan usia..sentiasa sukses selalu dalam kehidupan & semoga bakal jadi papa yang baek untuk anak kita nanti insya Allah..luv u very much & will be always luv u! — feeling loved.

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

HB

ct cucubi said...

hehehehe... seronoknya celebrate romantik2 gitu...semoga berkekalan dan bahagia sentiasa... :)

Seri Selaseh said...

romantik nye.. semoga umur panjang & diisi usia tu dgn bermanfaat. Semoga bahagia hingga ke akhir hayat.

Syaz Rozelt said...

@Nurzakiah Hanum
tq

Syaz Rozelt said...

@ct cucubi
aminn...insya Allah k.kerol..haruslah suasana kena romantik =p

Syaz Rozelt said...

@Seri Selaseh
tq doakan =)