May 29, 2015

Senangnya nak Download Video untuk Anak dengan ClipConverter

Assalamualaikum,

Tengah-tengah ada masa sikit & idea ni moh ler kita mengupdate blog..sejak hantar Hadif ke nursery die dah pandai suka dengar lagu kanak-kanak..siap berjoget kalau bukak video-video tu..hihi..so i pun jeles dengan nursery sebab boleh buat hadif ceria & berjoget..so aku pun dengan susah payahnya cuba mendownload video2 ni dekat hp guna app..

Malangnya..semua free app tak berjaya nak download..ada la lepas satu video je..tu pun sebab bukan dalam youtube..so boleh download..entah kenapa semua app block youtube..dah semua video pun dalam youtube kan..macam mane la nak download..

memang hampir separuh hari aku cuba install uninstall app sambil buat keja opis..last sekali aku dah fed up..at last aku cari solution guna pc je..cari pape link online yang boleh download dari youtube..at last aku berjumpa dengan ClipConverter ni..Alhamdulillah proses berjalan lancar..cuma kena save dalam pc dulu baru transfer masuk dalam hp..tp make sure save size yang standard..kalau besar sangat tak sesuai sebab untuk hp je..kalau size kecik sangat gambar pecah2 pulak..

ni link untuk save video youtube yang korang suka!


lagu kanak-kanak yang famous sekarang boleh cuba taip didi & friends, upin ipin pun ade & dll,,

taip je didi & friends banyak lagu kanak2 yang ada..

3 comments:

Nursaila Norman said...

thank you dear! at least ada sumber baru nak download lagu2 anak hehe

cik mah said...

Wahhhh...tq2...cik mah pun mmg cari juga mcm ne nk download...azwa mmg suka sngt2 ngan didi..hehehe

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/