July 13, 2014

Nak Boikot pun Serba Salah

Assalamualaikum

Sedih baca post2 dekat facebook lately pesal isu Gaza, Palestin..hidup diorang tak aman sebab bila2 masa pun boleh kena serang..ada satu gambar tu tengah nak bukak puasa kena serang..makanan dalam pinggan dah bermandi darah tak sempat nak makan..huhu

Kita yang lemah (kaum hawa) & jauh ni memang tak ada cara lain lagi nak bantu saudara islam kita dekat sane selain berdoa dan terus berdoa, menyumbang derma ikhlas & boikot..

Kenapa boikot? Boikot tu sebab kita nak bagi tekanan dekat company2 yang salurkan dana kepada israel..bila diorang dah tak salurkan dana kepada israel baru la kita boleh beli balik makanan or barangan daripada company2 tu..tapi terfikir gak macam mane nak tawu kalau diorang dah stop support israel kan..

Ok back to the point..cuba bayangkan kalau family terdekat korang kerja dekat tempat makan yang kena boikot tu..mesti serba salah kan nak boikot..tambah2 plak die dah kerja dekat situ almost berbelas tahun..tak makan tak beli tu mungkin boleh buat tapi nak share2 pesal boikot dekat fb serba salah rasenya.. 

Huhu..jarang nak update entry yang 'berat' macam ni..tapi tu la berat jugak otak memikir isu gaza palestin ni..sedih sangat..tak dapat bayangkan kalau kejadian sama jadi dekat negara kita.. Angka kematian pun dah cecah 179 orang (sambil update entry smbil dengar berita)..tapi tu la kalau seluruh dunia sepakat dengan boikot ni insya Allah kemenangan pasti berpihak pada kita umat islam..AllahuAkbar!!

#justmy2cent


Teruskan berdoa untuk Palestin...

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ermmmmmmmm

Anonymous said...

Excellent beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how could i subscribe for a
blog web site? The account aided me a acceptable deal.
I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

Feel free to visit my homepage: Las Vegas Whirlpool Repair

eikorina-NaWaL sYaFiQ said...

Anda telah di'tag'
http://eikorina.blogspot.com/2014/09/blogger-liebster-award.html

aris Munandar said...

kulkas toshiba glacio jazz
Toshiba Glacio Jazz
Kulkas Glaio jazz
Obat Herbal Asam Urat Alami dan Berkhasiat
Kulkas Toshiba 2 Pintu
kulkas 2 pintu toshiba
kulkas thosiba
type kulkas Toshiba 2 pintu
Obat Tradisional Untuk Kolesterol dan Asam Urat

Najib Ariyan said...

Salam kenal dan salam singgah...

SELAMAT TAHUN BARU 2015

semoga tahun mendatang akan menjanjikan kebahagiaan untuk semua... aminnnn

Amelia Dwi said...

Obat Herbal Pemutih Wajah Alami