January 16, 2012

Post 300th: Macam best je 'embedded komen' nie..


As Salam
Welcome to my 300th post!!!
 Uiks diam x diam dah 300th post dah..hihi..congratz to ma self yang maseh setia dengan blogger!hehe.. ok straight to da point..sebenarnya banyak plan yang tertangguh untuk design2 blog..salah satu plan tu nak buat function reply to comment..sebelum nie pernah buat tapi x sure plak macam mane aku dah x pakai function tu..mungkin hilang masa bertukar dari pakai template luar ke template blogger kot..

tengah godak2 cari tutorial buat reply komen..terjumpa la entry dari blog Ammar nie..memang sangat membantu! thanks~

http://www.blogammar.com/2012/01/tutorial-letak-fungsi-reply-pada-kotak.html?showComment=1326683269207#c7012087916280532334

senang je nak buat function reply komen + embedded nie..embedded tu maksudnya reply komen kita tu dekat bawah komen readers..bukan dekat bawah sekali..full tutorial refer dekat link dari blog Ammar tu k~..tapi yang kurang best siket sebab bila nak komen dah x keluar pop up macam sebelum nie..lepas komen browser akan refresh & nampak ler jadik macam dekat bawah nie..

lepas nie senang  la nak reply komen readers2 semua..nama pon diary online kan..mesti la perlukan feedback dari readers...yang rajen komen macam MiszMaryaNe, rara, k.kerol & lain2 tu tros kan mengomen di entry2 i yang x seberapa nie k...
p/s: mungkin aku agak terlambat tengok sherlock holmes..tapi superb la muvi nie..best!

15 comments:

Aishah Jahirah said...

macam menarik gak wat komen leh balas mcm tu....tahniah dan teruskan berblog-entry saya xsmpai 300 lg rasanye...hehee

syaz@rozelt said...

lupa nak tag nama kamoo yg rajen komen lately..thanks~..lame2 nanti sampai la ke angka tuu..hihi

Cikpuan rara said...

hehehehe muka rara kat situ.rara pon ada buat.tapi xpenah reply.hehehe malas kan.

ct cucubi said...

happy 300 post! setting comment mcm ni lg best! sy dah tukar jugak! :)

syaz@rozelt said...

special la sebab sblm post entry nie..rara yg plg latest komen..hihi..dah ada setting mcm nie kena rajen2 komen la..hihi

syaz@rozelt said...

thanks k.kerol! senang kita nak direct dekat readers kan..hhihi

syaz@rozelt said...

senang kita nak *komen* direct dekat readers..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

nak deco2 blog ni kena ada mood jugak..

Hanif said...

bagus ni nak cuba gak!!

syaz@rozelt said...

setuju!!

syaz@rozelt said...

wajeb cuba!hii

Fathiah Hamim said...

fa pun nak tukar design blog. tapi....malas!!! T_T
holmes awesome gilosss!
fa nak tengok 3rd time insyaAllah rabu neh. hehehe

MiszMaryaNe said...

perghhh,
terbayek..hehe

syaz@rozelt said...

kena tengok mood kan nak design blog nie..hihi..mmg suka gila eh holmes smpai tengok 3x tuu..cayalah..hihi

syaz@rozelt said...

nanti buat jugak k..bole la eratkan hbgn sesame bloggers..chewah!