April 19, 2012

Genap seminggu spek baru & Kek Red Velvet Sedapp

As Salam,

erk..Alhamdulillah..baru lepas pekena nasi dagang kg baru yang super duper sedap..hehe..memang dah berbulan2 teringin nie..kira x de la rase menyesal x makan dekat kedai ayam dara dekat cheras tadi..dah alang2 meeting dekat situ tadi terus teman bos makan dekat sane <--see maseh nak selit element bz dalam entry..hihihi

Hari nie genap seminggu i pakai cermin mata baru..spesifik date beli spek mata baru..12.04.2012..memang dah lama tertangguh plan nak beli spek baru..sejak tahun 2008 ke 2009 lagik..lepas kena admit masuk wad sebab infection kontek lens..so bila dah lama x test power mata macam biasa la tahap kerabunan akan bertambah..dah 450 power dua2 belah mata..sebelum nie 400..silau maseh ada tapi selalu jadi kriteria yang aku abaikan..sebab x tinggi..

so far maseh pening2 lalat lagi pakai cermin mata baru..ntah2 power aku x sampai 450? ada kemungkinan x? tapi masa test mata yang kena baca abc tu memang power aku banyak tu..tapi masa test machine tengok belon udara dekat jalan tu sebelah 425 sebelah lagik 375..if x silap la..tapi mungkin jugak takes time sebab baru bertukar power spek mata kan..

respon orang sekeliling bila aku pakai spek mata nie..semua kata ok & diorang kate aku pakai spek lagi ok dari x pakai..tapi aku memang kurang suka pakai spek sebab macam terbatas penglihatan..alasan je kan..setelah berejam2 membelek spek dekat kedai spek pantai dalam area hillpark, berkenan la dengan satu spek bingkai purple yang nampak sesuai dengan aku..so malas nak pk panjang or survey dekat tempat laen lagi..aku tros grab..

Pasal harga memang agak mengejutkan bila dah lama tak beli spek nie..dulu bole dapat lagi rm200 tapi sekarang dah mahal..harga tu saje untuk beli frame cermin mata..belum lagik cermin..kalau betul2 nak dapatkan spek yang cermin nipis, x calar harga boleh cecah rm500..huhuhu..mahal kan? since x sampai seru lagik nak berenti pakai kontek lens so aku beli cermin yang murah2 je..asalkan cermin mata tu ada..

Tak nampak pon kaler purple spek..hihi

Lagi perkara best happen this week bila ada seorang kakak yang baek hati belikan kami kek red velvet..sedap gilloss kot!! tq kakak (niat die ikhlas nak belanja so x payah mention la nama blogger tu..hee)..tapi kek red velvet paling sedap boleh beli dekat 4cakesInACup..so far bila kenal cakes nie dekat sini la yang paling sedap..yang kakak opis tu beli sedap jugak tapi x boleh lawan 4cakesInACup nie.... x caye cerr try..hehe.. Anyway thanks to kakak tett yang sudi belanja kami kek nie...

kek rv sedappp~~
  Review pesal cake se'coet je kan..hehe..sebab x payah cakap banyak tengok gambar pon boleh rase terliur2..yang bila tengok gambar nie teros teringin tu cepat2 la p cari kek nie ye..nanti kempunan plak..range harga dalam rm80 ke rm90..dah macam harga kek secret recipe kan..bile cakap pesal kek SR nie..bile la diorang nak keluarkan kek red velvet jugak eh? senang siket nak carikk kek nie..hihi

p/s: sekarang update blog untuk jote date2 penting..klu nak tulis diary sekarang nie macam mustahil je..hihihi

9 comments:

Anum said...

WOW COMELNYA NGAN SPET BARU

ct cucubi said...

mesti kakak tu bergetah kan? peewit
hahaha

syaz@rozelt said...

@Anum
hihihi.. =)

syaz@rozelt said...

@ct cucubi
haah kakak tu maseh bergetah & hot gitew..erk mcm mane k.kerol tawu nie?hihii

Cikpuan rara said...

teringin sgt red velvet tu =(

Tinta Lana said...

Assalammualaikum syaz..

Kalau ada masa free..urmm..hee, jemputla ke entry ni: http://lianapm.blogspot.com/2012/04/sahabat-baik-saya-dialam-maya-sesi-1.html

Terima kasih syaz :)
Really miss u.. :)

Sis AI said...

Rsanya klu spec bru mmg akn pening2. Sy pun msa mula2 pkai spec bru ala pening2 lalat. Apapun, kek tu sedap? Nmpk mcm sedap.. Haha! Slama ni sy duk mkn kek kat yg smua org tau. Yg ni, tak prnh sy dgr pulak..

Hasrina said...

comelnya spec tu

Anonymous said...

Salam,
Sori mencelah, tapi kalau nk rasa red velvet yg mmg sedap boleh ke:
www.facebook.com/frostbiteEnt