February 25, 2013

Hadiah Sakit gg on my 26th Birthday =)

As Salam readers,

Hari ini usia aku genap 26 tahun 5 hari..sweet x? sweet x? hihi..x de dah sweetnya dah tua pon..tahun nie seperti biase best sebab maseh rmai yang wish birthday terutama family & close frens.. TQ2 =) ..my dearie hubby pon x ketinggalan celebrate birthday macam tahun2 lepas..lagi best sebab celebrate birthday dekat genting..tapi malam celebrate birthday tu ada drama sedih sket..tapi at the end happy semula..hihi



Tahun nie punya birthday agak special sebab satu hari birthday aku layan sakit gg yang berdenyut2..trok x trok la sampai jatuh demam..hari rabu birthday soknya mc sebab muka bengkak dah bentuk petak plus demam...gile ngeri sakit gg kali nie..yang peliknya sakit gg tu dekat tempat gg tampal..mungkin sebab tampalan sementara tu dah terbukak balik, so bakteria tak lepas peluang menyerang semula..huhu

So birthday tahun nie memang aku x leh nak nikmati dengan sempurna..semua wish kawan2 dekat fb aku tak mampu nak ucapkan terima kasih..even nak klik like pon tak mampu hari tu..tambah plak aku seboleh2nya x nak makan panadol sebab ada baca panadol x elok kan..so layan la sakit gg sepanjang hari dengan harapan akan baik sikit masa lagi..

Harapan punya harapan sampai bawak ke malam sakitnya x kurang langsung,,makin menjadi2 ade la..so aku give up..makan jugak panadol..tapi makan sebijik je dalam 3 kali..sampai 3x aku makan sebab sakit gg tu x kurang pon sampai asyik terbangun2 2,3x malam tu..naseb baek dah ada suami..leh tolong bagi makan ubat..hheee

Alhamdulillah bangun2 pagi esoknya saket dah kurang..tapi jeng3x..time nie la muka aku jadi petak..bengkak sudah..plan hari tu nak p hospital..postpone punya postpone malam baru pergi hkl..sakit gg tapi jumpe dr. biasa bukan dentist sebab aku target nak mintak ubat kurangkan bengkak je..kalau pergi klinik gg pon pernah dengar dr. gg x boleh buat apa kan sebab gg tengah saket & bengkak..

muka yang sedia tembam bertambam tembam dengan bengkak gusi..huhu

Macam mana pon dugaan yang aku dapat pada date 20.2.2013 hari tu..aku tetap bersyukur sebab maseh bernafas di bumi Allah swt..sakit yang aku dapat tu mungkin jugak dugaan Allah sebagai penebus dosa aku untuk usia 25 tahun yang lepas..masa sakit tu banyak kali jugak mintak maaf dengan suami..mane tawu ada dosa aku dekat die yang aku x perasan..hii

4 comments:

ct kektus said...

duluu kite sakit gigi, 2 minggu baru bengkak surut. masa tu nafsu makan pon berkurang. huhuu

Syaz Rozelt said...

@ct kektus
saket gg mmg sengsara..huhu..x dpt bygkan ct kektus saket smpai 2 mg..huhu

Basyirah Abd Rahman said...

Syaz, buat dental checkup x?

Syaz Rozelt said...

@Basyirah Abd Rahman
sebelum kawen ada la..dh kawen x de dh..gg syaz mmg ada part yg problem tapi part yang x de problem plak yg saket..huhu