February 19, 2013

Kertas Crepe & Durian Crepe: Aktiviti Weekend Lepas~

As salam readers,

Sabtu lepas keluar hang out dengan adeq perempuan aku yang duduk dekat pj..w'pun dah kawen maseh lagi boleh hang out taw..hehe..ye la suami keje half day hari sabtu..daripada bosan2 duduk rumah baik jalan2..sebelum tu dah mintak izin suami dulu nak keluar dengan adeq..lagi pon memang ada menda nak beli dekat jalan tar tu..

adeq yang selalu orang ingat kakak..hehe

Disebabkan malas nak naek transport awam sanggup keluar awal2 pagi pergi jalan  tar..tumpang suami naek mto..awal2 dah menapak dekat jalan tar tu..memang lengang gle jalan tar macam x percaya ada dekat sane..sampai2 kul 10 tu jumpa adik terus masuk semua house beli barang yang nak beli tu..aku nak beli kertas crepe sebab ada orang tempah centerpiece yang aku buat masa kawen hari tu..sempat lagi suruh sales girl tu simpankan kertas yang bergulung2 tu sebab ktorang nak p jalan2 dulu..hihi

lepas dah beli barang bosan2 & nak isi masa lapang..ajaklah adik tengok wayang dekat klcc..kebetulan die dapat 2 tiket wayang free cerita "wawa semput"..hii..kelakar je..sampai2 dekat tgv tengok2 cerita "wawa semput" dah tak ditayangkan..so kena la beli tiket wayang alang2 dah smpai sane..ktorang tgk cerita "A good day to die hard"..best ceritanya sebab selain action ade diselitkan nilai2 kekeluargaan..

lepas dah tengok muvi, jalan2 sket dalam mall tu sempat lagi beli durian crepe..excited nak rase sebab opismate sorang nie asyik kate durian crepe dekat sini sangat best..tapi sebab bukan musim kan so durian crepe jadi semakin kecil & mahal..bayangkan 2 ketul durian crepe yang kecik harganya rm4.50..rase sebijik macam yang kawan adeq aku jual..tapi 6 ketul rm10..tapi standard la kan barang jual dekat mall..

durian crepe klcc yg sedap tapi ciput


lepas dah penat jalan2,,makan2 dekat klcc tu balik semula ke jalan tar..time nie la adeq aku tunjuk taring..habis die shopping macam2 dekat jalan tar tu..macam sepersalinan la.. baju, tudung, cardigan semua..kasut je x beli..aku memang tak terasa nak beli pape pon sampai la adeq aku cakap..huhu..x best la die shopping sorng2..so aku beli la sehelai tudung..

Tudung nie pon aku beli sebab terasa sangat murah..bayangkan hanya harga rm15, bawal yang lembut siap manik2 macam half moon yang penuh sarat manik atas kepala tu..sekarang rasenya baru keluar tudung jenis macam tu..sape yang nak beli sila cepat2 grab ye..

model tudung x bertauliah..nampak sangat dh bam2nye dr tepi


ok nie je cerita jalan2 sabtu lepas..hari tu memang agak penat sampai malam2 tertidur macam tu je dengan baju keluar hari tu,,naseb baek sempat solat sebelum tertidur..hihi



5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

hehehe
crepe2

cik mah said...

sedapnyer durian crepe...first time rasa masa dekat cameron..hehhee....cantikklah tudung n mmg murah...

ika said...

:) hye syaz yg dh bergelar isteri orang..lama rapunzel xdtg jenguk sini...tahniah tau...sorry lewat ucap...

btw...tdung tu cun n murah...:)

Cik Puan Rara said...

hye syaz.lama x nmpk kat fb.cane life lepas kawen.keje mana skrg? eh rajin2 lah update cm dulu.

sutera ungu said...

tahniah dan...cantiknya tudung
salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com