April 8, 2013

Kejadian Jubin Pecah Sendiri.. Scary uuu...

As Salam readers,

Semalam berlaku satu kejadian yang mengejutkan dekat rumah ktorang..untuk orang2 yang dah lama duduk dekat situ x de la terkezut sangat..sebab sebelum nie pernah happen jugak..aku nie la yang 1st time tengok rasa suspen jugak la..

tengah hari semalam, bertungkus lumus dengan suami kemas bilik & rumah..nak susun balik hadiah2 kawen yang masih dalam kotak & x sempat nak guna lagi..ada yang berkumpul dekat bawah katil, tepi meja la atas almari la..so satukan letak atas almari & susun kemas2..nak tunggu ada rumah sendiri baru nak guna..hii..

lepas kemas bilik kerja mop mengemop plak..suami suruh aku buat air bancuhan utk mop lantai..sampai disitu saja kerja aku untuk tengah hari tu..then jadi mandur baring atas sofa sambil tengok suami mop lantai..hehe..

bukan main sampai 3 perenggan taip intro..layan aje la ye..time suami tengah mengemop lantai nie la tibe2 lantai start meletup2 & pecah2..dah macam kejadian bencana alam plak aku tengok..muka aku x payah cakap la..terus pucat lesi kot..sampai mak mertua bila cerita dekat orang kejadian tu mesti akan cakap aku dah takut habis..sedangkan mula2 je terkezut..lepas tu i ok aje =)..cakap pesal mak mertua nie, kesian gak kat die kaki luka berdarah2 kena serpihan jubin tu..

dari satu tempat..akhirnya pecahan jubin2 tu merebak sampai habis 75% daripada ruang tamu..mula2 ingat sebab suami yang sebabkan pecahan jubin tu merebak..sebab yang pecah tu die kacau lepas tu start merebak tempat lain..tapi masa ktorang makan tengah hari dekat bilik makan..tibe2 dengar bunyi pecahan2 jubin tu..jubin2 tu pecah sendiri..x de sape kacau pun..

asalnya jubin yang pecah cuma muat dalam beg beras tu je..lepas tu merebak habis satu ruang tamu..

Bila jiran2 datang menjenguk, rupa2nya diorang dulu dah pernah kena sampai aci dekat sebelah rumah ingat ada hantu dekat rumah die sebab kejadian jubin pecah sendiri tu happen tengah2 malam..hihi..Discuss dengan kontraktor member suami..die cakap la reason die sebab dekat bawah jubin dah masuk angin..plus cuaca panas sebab tu boleh pecah sendiri jubin2 tu..lagi satu rumah tu dah almost 15 tahun so memang dah time la tu nak kena ganti baru..

Sementara waktu..lepas cuci2 kutip2 semua jubin yang pecah tu..kitorang just letak karpet dekat atas lantai..kos nak baiki satu rumah cecah riban2 jugak la..time ada wit nanti baru boleh baiki..

p/s:setelah berbulan2 hari nie sambung ganti posa balik..diam x diam x lama dah nak bulan pose..ladies..jom kite ganti pose!


14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

singgah ptg

najihahfara said...

teruk juga, sekarang dah ok?

Syaz Rozelt said...

@Nurzakiah Hanum
sile2..

Syaz Rozelt said...

@najihahfara
x ok lg..letak karpet je buat sementara waktu..

Dzil Khadeeja said...

mmg scary pun tengok..huhu...kalau saya mula lah terpikir yg bukan2..kehkehhh..

ct cucubi said...

ngeri lah syaz.. huhu.. kalau sy mesti dah lari kluar rumah smbil selamatkan bunga telo. hahaha

Miss N and Mr N said...

Wahh.... Kalo nolly duduk kt tmpt syaz....mesti cuak giler. Confirm da jerit2. Hihihi. Btw..... Nasib baik sume selamat. Except mil syaz je yg luka kaki ye? Ltk minyak gamat cpt baik. Ni rumah sendiri ye syaz? If rumah sewa, tuan rumah patut tanggung kos baiki ni.

Nurul Farahizzati said...

sian hantu terkena pulak.. hehehe...

Syaz Rozelt said...

@Dzil Khadeeja
mmg pon..mula2 mmg suspen btol..hihi

Syaz Rozelt said...

@ct cucubi
haha..kelakar la k.kerol nie..so maknanya brg kesayangan k.kerol skrg bunga telo la ye..

Syaz Rozelt said...

@Miss N and Mr N
segan la nak jerit2 nolly..haha..haah mil kaki luka..nseb baek x trok..rumah tu rumah sendiri, rumah keluarga suami..so mmg kena tanggung sendiri la..huhu

Syaz Rozelt said...

@Nurul Farahizzati
tu la aci tu x pepasal kate hantu punya kerja..mmg kelakar dngar die cte..hehe

Diy said...

masyaAllah seramnya!!!

Tinta Lana said...

Tahu tak syaz, lana terus perhati jubin kat rumah sndiri pas baca entry ni,hahaha

Ni kalau berlaku memalam, seram jugak ye dak.

Nasib baik takda pa2..