February 16, 2011

i'm feeling soo alive~

lately ak agak kuat  makan berbanding sebelum2 nie..n sebelum nie my life even ade 'die' yg menemani ak setiap malam(means klua mlm setiap hari) ak tetap akan rase kosong, memikirkan bile ak balek rumah nnt, x ade org, weekend berada dirumah seorg diri, x de mood nak masak disebabkn masak tuk diri sndr je n macam2 lagi perasaan berbaur..huhu..

sejak akhir2 nie bila btambah housemate bru, emah n nirah..rase rumah tue x sesunyi sebelum nie..cik janna gak dah melekat dekat rumah jugak..hehe..yg paling best..ktorg bsemangat nak masak n siap ade jadual n team memasak lg 2..hehe..klu jan ngan ak, nirah lak ngan imah..tp team nie x de la nak fix sgt..yg penting kerjasama..hehehe~

ak admit kehadiran insan2 baru nie menimbulkan suasana yg agak crowded..tp bile difikirkan balek ini lebih baek dr perasaan 'alone'..hehe..even agak rebut2 katil jugak ngan cik jan, tp kne tolerate jugak la(klu jan bace nie mesti nak suh syaz tdo bwh..hehehe..no..no..no)..lgpon penah dnga x tetamu dtg bwk rahmat, but no more tetamu coz sudah duduk menetap..

something yg klaka happen baru2 nie..pintu grill kat depan dah roboh!!..haha..kelakar je..selain faktor tertentu, mungkin jugak rmai yg kuar msok buatkan pintu grill tue boleh roboh..hahahhaa~..part yg lg best bile knekan cik jan..sekarang bukan stakat menyakat gune mulut..dh bperang semalam..jan kne attack ngan ak ngan nirah..happening sungguh rase time tue..hehehe~

hopefully semangat memasak n suasana happy nie ak tros blanjutan even emah dh x de nnt (emah duk uma ktorg kejap je..huhu)..our next goal to have iCe box..coz semua pon dh semangat waja memasak..before dis ktorg ok je x de iCe box sbb selalu makan luar n kdai bahan basah depan rumah je..hehe

gamaknye rumah ats pokok hbs runtuh kot..hehehe~


p/s: arie nie turn team ak ngan jan nak masak..nak masak ape ye??

11 comments:

Itu..aku said...

jelesnya..ada ramai orang.

rozelt @ syaz said...

dulu rumah nie pon sunyi jugak alia, tp baru2 nie je baru nak meriah sket..hehe~

ladygirl said...

emah buat apa kat KL? husband dia dah abes belaja dah ke?

Basyirah Abd Rahman said...

masak tomyam, ayam kunyit, buat sayur kailan. hahaha..

p/s: soalan sama macam awanis. emah keje mana? dia bersalin katne?

rozelt @ syaz said...

awanis n basyi: suami emah dalam proses nak sambung buat phd..so kne berjauhan sekejap tuk uruskan hal2x tertentu..insyaAllah bersalin dekat kelantan or australia..doakan permudahkn urusan emah n suami..hehe

basyi:rase semua tu dh masak..nirah ngan emah pandai masak..syaz bru nak blaja2..hehe

ct_cucubi said...

wuyoo.. rajin giler... sok, jgn lupe bw opis lagi.. hehehe

rozelt @ syaz said...

huhu..pagi2 susah kot ktorg yg nak masak..harapkn bakal ibu yg rajin aje la..hehe~

K.I.N.A said...

masak mlm..pg perangat..alasan nk gak mskn syaz & jan..haha

rozelt @ syaz said...

hehe..klu nak cepat mlm nie dtg la rumah ktorg shake..kte makan same2.. (bajet masak sedap)

ct_cucubi said...

suke sgt rupe baru blog ni!!!! cumeyyyyyyyy!!!

rozelt @ syaz said...

hehehe..tp dalam proses editing..ade yg nampak pelik..hehe~