February 28, 2011

semalam tengok muvi best~

As salam,

semalam baru tengok muvi 'Sanctum'..gile best ok..
best n berkesan di hati sampai teringat2 sampai sekarang..

cari gamba canteq view gua tu dr atas, tp x de =(
sebab ape best?
  • berlatarbekangkan keindahan bumi
  • bukan cerita merepek yg kadang2 ade jerung la..mende magik2 la..
  • based on true story
  • who loves adventures, this muvi really suits for u..

banyak moral value..antaranye..
  •  perlu ikot arahan ketua/org lebih berpengalaman
  •  sentiasa bersepakat mengharungi keadaan getir (jgn ikot kepala sendiri je)
  •  panik boleh menyebabkan keadaan btambah buruk
  •  apa yg dirancang ibu n ayah tuk kita sebenarnya adalah yg terbaek
  •  jangan bputus asa
  •  siapkan bekalan sebelum waktu getir..
  •  n mcm2 lagi

ade jugak part x bes..sebab x bes??
  • x perlu rasenye nak bunuh seseorang tu even dh mcm x de harapan nak hidup..biala mati secare normal je..x ley trima part nie..kunun2 nak cepatkan kematian seseorang n kurangkan penderitaan..huhu
  • x best sebab ayah die pon mati jugak..klu x disebabkan pergaduhan dengan carl(watak jahat dlm muvi nie) confirm ayah die pon selamat jugak sebab ayah die lg pro bab2 pengembaraan nie.. (nak dijadikan cerita)..
  • nak kena tengok saat kematian yg sadis, contohnye mati lemas..huhu

ok muvi nie mmg best n patot ditonton~ 4 out of 5 star!

2 comments:

ct_cucubi said...

kalau ade donload nak minta.:P

rozelt @ syaz said...

hehe..mintak dekat wan yg rajin donlod muvi~