August 21, 2011

1st step ke fasa seterusnya...

As Salam,

selamat pagi ahad..pagi nie cuba sedaya upaya tuk x tido balek..takot kalau tido akan terbabas babas macam semalam..segan la nak gtau bangun kul bape semalam..hehe..hari nie plan nak p shopping raya ngan my adeq n my bf dekat jalan tar..tadi baru melawat blog rara..best nye bershopping sakan dekat jalan tar & sogo ehh..hihi..

malam semalam aku ngan bf pegi mid valley tuk beli sumthing..hehe..happy n senyum sampai ke telinga je aku dari malam tadi..ktorang beli cincin tuk merisik aku raya nie!!!..baru tawu perasaan orang nak kawen nie kan..hepi semacam je rase..aku x prefer cincin belah rotan yang tebal tu..aku beli yang nipis siket..tapi tetap emas 916..harga cincin tu x de la mahal sangat n canteq jugak..

mula2 survey dekat habib..tapi dekat sana harga cincinnye mahal lepas tu aku kurang berkenan dengan design die..so pegi kedai tomei..kedai nie pon kakak bf aku yang suggest..sebab hari tu die beli cincin untuk tunang dekat situ harga boleh tahan jugak..hehe...pilih punya pilih berkenan dekat satu cincin nie.harga pon boleh tahan..dari harga asal siap dapat diskaun almost rm50..teros grab la..hehe

yang lagi best services sales promoter die pon bgos..selamba je aku kate nak yang murah sebab nak merisik je kan..n die x de nak kenakan ktorang yang blur2 pesal nak beli cincin..1st time kot..manis mulut jugak..puji tulisan bf aku kemas la..kate umo aku 21 thn la..sedangkan dah 24 ye..suka la kan bila orang kate kita muda..


ada rupa orang umo 21 thn x??perasan..haha..nie gambar kamera hp 2mp je sebab tu kabur semacam..

sebenarnya aku x plan nak beli cincin tuk merisik nie..mak aku pon kate kalau nak datang merisik raya nie simple2 je la..tapi mak bf aku berkeras nak beli jugak cincin..siap bagi green light tuk ktorang yang pilih sendiri cincin risik..hehe..tapi bila dah dapat rase happy je plak..hehe..dah dapat cincin baru bole la replace cincin pkenalan yang aku pkai almost 4 thn nie kan..lebih tepat ganti n simpan..sayang sgt cincin pkenalan nie..

cincin perkenalan..cincin silver beli dekat uptown je..tp melekat dengan i  almost 4 tahun!
p/s: pelik kenapa beli emas kuning semalam..sedangkan lebih prefer emas putih..erm..salam 21 ramadan!

19 comments:

iMBobo said...

wah bestnye..kawen lah cepat hehehe.. suka tgk org nk kawin ni hehe..

syaz@rozelt said...

@iMBobo: doakan erk..kena ikot step by step sebelum ke fasa seterusnya..

ArulchelseA said...

smoga selamat semuanya..jgn lambat2..nnt dikebas org..kih kih kih kih

~~Ticer Wann~~ said...

wahhh welcome to the club.. :) hihi... Ticr prefer emas kuning / campuran mas kuning n putih dari emas putih... haha pening kan ayat Ticer...

apapun moga semuanya berjalan lancar okeh :)

K.I.N.A said...

ehem2..yeay..syaz bakal b2b juga..haha..

takpe..tunang @ kawen beli cincin gold putih plak..sama la tak minat gold kuning..so kampung bak kata kak kerol..hahaha..

tapi value tinggi!

abghani said...

tunang beli yg mahal cincin kawain beli lagi mahal ada belian hahaha

Fathiah Hamim said...

aaaaaaa akak akan dirisikkkkk!!! *eh saya pulak eksaited* aalaaaa comey nyaaaa!!!!!

semoga segala berjalan lancar!

luqman said...

wah wah..da nak masuk alam lain dah nie...congrats..

izah :) said...

Waa kak syaz..congrats yee..heheh..semoga berkekalan..:)

ika said...

sonoknye dieeeeee!!!!!! jelez nye kiteeeeeee~~~ =.=" huhu...tumpang happy la baca entry nie...tahniah syaz!

Syuxer said...

wah2 tahniah..:)..syuk tumpang hepi bila awk dah nak kawen..semoga perjalanan untuk membina mahligai ini berjalan lancar..amin..

Basyirah Abd Rahman said...

hehe.. syaz,emas kuning adalah aset, biarpun kurang minat tapi value dia tinggi. (^^,)
Basyee ucapkan tahniah atas step pertama ini. Dulu basyi xde pon risik2.. hihi

rara pinkmafia said...

wahhhhh syaz dh bli cincin nk merisik,pas ni nk makan nasi minyak syaz lak =)

tia @ Ini Kisah Tia said...

sumpah jeles .. waaa , ehem Tia tak dapat cuti balik .. so , next year kut baru boleh dirisik dan merisik insyaAllah :)

SaMihaH said...

mha dulu x de cincin time risik2 nih..huhu.. dpt gelang tgn manik biasa tu je..apapun brgnya, tp still a moment 2 remember jgk kan... :)

mha doakan moga terus selamat ke fasa seterusnya ye.. (time tunang order white gold, heheh) thn depan leh gi kenduri syaz kottt.. :p

take care! slm syg dari Arsyad.. :D

TYNTHA LANA said...

lambat sgt dah ke lana nk bebel kat sini,huhuhu

~ salam syaz..waduh..punya lama kita tak bertanya kabo, sedar2, tak lama gi bf dia dah nak mai merisik..ni jeles ni, lana bila lagi,haahahahah

Lana doakan semua berjalan baik ya syaz.. moga berkekalan jodoh syaz dgn si dia dunia dan akhirat.. hee,nnti lana nk pi usha2 kat tomei gak lah,heh3. Memang ok ya harga dia?? macam best. hehehe

Lastly..congratz ya!! ^__^

apik pehe said...

hehehe..nanti nak beli jugak la

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah ye..Cantik cincin.. ^_^

iPai said...

sebab harga emas putih akan jatuh .. hehe (padahal memang takkan jual pon)

wah2 .. tahniah laa dah nak ke peringkat seterusnya .. sangat 21 tahun di situ

cam ni nak pg tengok cincin juga .. hehe