May 24, 2012

Web Counter Comels!

As Salam readers,

Alhamdulillah minggu nie dah sihat..x dapat dilupakan kesengsaraan x sehat last week..selalu kalau x sihat just batuk  selesema je..tapi last week punya saket pakej sekali demam..memang 2 malam x leh tdo..entri hari nie nak share 'cool website'..lama x share2 nie..hehe

Tadi i terjumpa satu website best untuk cantikkan 'web counter'..'web counter' tu yang ada dekat bawah sekali dalam blog i nie..fungsinya untuk tengok berapa banyak page views dr readers & tuan punya blog..entah la counter blog nie..dulu pernah set 'don't count my views', tapi sampai sekarang maseh jugak kena count..layan je la..

web counter pattern yang aku pilih nie dapat dari website nie:

http://www.ewebsitecounter.com/

lately web counter i macam x gerak je..tu la sape suruh mls update =)

senang sangat..just pilih nak web counter design yang macam mane, masukkan url website (url blog), nak count dari no berapa (nie kita amik dari blog kite untuk angka pageviews yang terkini) dan lastly copy code macam biasa..senang sangat x payah nak register2..pening kan klu semua menda nak register..sampai tahap dah terlalu banyak kena login, masuk password pon boleh lupa..

so blogger yang tibe2 datang mood nak godak2, design2 blog jom terjah web nie..banyak lg pilihan 'web counter' pattern lain yang menarik..hehe

p/s: tadi dapat kol dari company online shopping 'zalora' plak.. rasa same je dengan company 'lazada' yang aku interview hr tu..ntah dekat mane la rezeki sebenar aku kan..hmm..

7 comments:

eintan nurfuzie said...

comel2

Syazlina Khairuddin said...

@eintan nurfuzie
klu comel jom letak dekat blog =)

Tinta Lana said...

Salam..syaz, lana tertarik tang p/s tu je,hahaha.

Ya Allah, semoga shbt blogger saya sorg ni, dapat rezeki salah satunya.. :)

Syazlina Khairuddin said...

@Tinta Lana
waa..direct tol lana tengok dkt p/s je..hihiii..Thanks lana sebab tolong doakan..sebenarnya due2 pon x dpt..sedih je rezki nak dpt keje tetap masih belum ada =)

MarnieyZ said...

mmg comel.

Hanif said...

nice...

Counter for site said...

Yeah it looks nice.Yeah adding web counter to your site or blog is always a good idea.Every one of us should know about our visitors but i think knowing every thing about visitors is not enough i think the value of the analytics comes from the action you take on that data. So, unless you are going to take actions in real time you really don’t need real-time analytics.