September 21, 2012

Kena Jadi Bahan Uji Kaji Lagi!

As Salam & Salam Penghulu hari,

Hari nie lemau siket badan sebab dah terkena jangkitan selesema and batuk peringkat 1..hehe..kenapa peringkat satu sebabnya sekarang yang dekat hidung asyik nak meleleh & yang dekat tekak terasa gatal semacam dengan batuk perit sekali sekala..tapi stage nie kadang2 hanya singgah sekejap esok lusa dah baek or jadi semakin melarat..x mo la demam time2 mcm nie..bnyk lagi diy untuk kawen yang terbengkalai..huhu

ok enough dengan intro, nak cerita semalam aku jadi bahan uji kaji lagi..last week dapat kol dari fakulti pergigian UKM..pelik jugak aku tibe2 die kol kate nak jumpa dr. pakar x? rasenya diorang dapat no.contact aku dari treatment sebelum nie dekat sana..sebenarnya rasa malas tapi memikirkan aku memang nak jumpa dr.gigi sebelum kawen nie tros la setuju..tapi bila bgtau tunang aku die macam dapat expect mungkin diorang nak guna aku sebagai bahan uji kaji macam kes mata sebelum nie..tapi kes mata sebelum ni dapat duit..yang nie kena kluar duit..

Tak dinafikan aku pon dapat benefit dari appointment dengan 'bakal' dr. nie..tapi tetap jugak terasa macam bahan uji kaji..bukan aku sorang je..tapi ade beberapa orang lagi..naseb baek sepanjang process tu x de la sakit sangat..mula2 'bakal2' dr. yang terdiri daripada pelajar fakulti pergigian nie beramah mesra dengan aku..siap tolong isikan borang lagi..

Lepas tu mula la process cek gg..sakit siket la sebab die guna tools yang tajam untuk cek gg sambil cuci2 yang mana boleh cuci.. selepas tu plak kena buat xray gg! first time rasa kena x ray gg.. scan x saket tp saket sebab kena masukkan something dalam gg then kena gigit, so mende tu x gerak2 time nak scan..ada sekali posisi menda tu x m'bolehkan untuk aku gigit..masa tu la terasa keperitannya..


some ideas on scan gg..lebih kurang macam nie la peralatan & processnya..

last sekali tibalah moment yang buatkan aku terasa macam bahan uji kaji sangat..student2 nie kena present depan lecturer diorang rupanya..masa tengok student laen yang terlebih dahulu present rase bengang la jugak..rasa dipergunakan..rasa nak lari pon ada time student yg incharge aku menghilang sekejap..tapi fikir kesian plak dekat budak nie..mane tawu final presentation ke..x ke naya kan? so aku pon just stay..relakan diri jadi subjek untuk presentation tu..

lepas je selesai proses tu, bakal dr. gg tu bagi la briefing kata gg aku nie kena buat apa..tapi die dh cakap awal2 tadi yg appointment lepas nie mungkin akan ambik masa setahun..haha..thanks for the checking..so kalau nak buat pape treatment dekat gg nie confirm2 kena pergi klinik gg or private la..aku nak kawen ngam2 lagi 3 bulan...nak tunggu setahun x dapek la..

p/s: yey sudah jumaat..happy weekend readers! =)
 

9 comments:

Cik Tqah said...

hoho.. mcm2 eh.. sabo je la..free ke kene bayar?

Syazlina Khairuddin said...

@Cik Tqah
kena bayar rm5 je..tu la macam2 hal..sabo je la..hihi

Syamil Ramli said...

takpe la..saling membantu..dapat pahala pon ok lagi kan..pastu anggap je jadi model gigi
Terjah sini ==>> Premium Beautiful Kena Saman

Anum said...

heheh saling mambantu ek

Syazlina Khairuddin said...

@Syamil Ramli
btol jugak kan..model gg yg x berapa cantik..hhee

Syazlina Khairuddin said...

@Anum
ok2 kena fikir positif la nie..hehe

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Syaz, menghitung hari menjadi isteri, awwww! Lana plak excited,hahahaha.

Ini, err..camna plak boleh terjerumus jadi model,bhn ujikaji ni plak syaz..dari treatment? eh, cam sng2 plak jadi model ujikaji..huhu.

Takpalah..sakit2 pn, dapat juga cek gigi. Kalau tak terima, belum tntu nak pergi jmpa dentist kan :)

azizah :) said...

tak memasal pulak yer..hehe

azizah :) said...

tak memasal pulak yer..hehe