February 11, 2015

20 tentang Hazmi Hadif: Short Vacations

Assalamualaikum

Kembali dengan entry 20 tentang Hazmi Hadif.. am i too obsessed dengan anak? Maybe.. sebab rasanya dah lama x berselfie..gambar berdua dengan suami pun dah tak banyak..facebook penuh gambar anak, dah macam fb tu fb anak..sama jugak dengan blog ni..yang menarik nak bercerita sekarang pasal anak je..sorry ye..nanti habis entry 20 tentang Hazmi Hadif ni insya Allah akan update pasal lain jugak..

Hadif short vacation ataupun percutian singkat ni melibatkan masa hadif dalam perut & diluar perut.. Boleh ke macam tu? Hihi..ye la macam kitorang bercuti dekat hatyai tahun lepas kan hadif dalam perut masa tu.. Percutian ke hatyai ni dengan family mama.

Then masa hadif 4 bulan bawak dia pergi cameron highlands.. Percutian family papa plak..kira dah merasa la budak kecik ni naik tempat tinggi & jalan berliku2 tu..rasanya masa belah pergi x muntah..masa nak balik ada muntah..huhu..muntah dalam kereta confirm2 mama pun kena sama.. Pergi cameron tu dua hari satu malam je..so tak banyak tempat boleh jalan setakat ladang teh boh, ladang strawberi & tempat2 lain..yang agak terkilan ladang lavender x pernah pergi lagi..nanti kita bertiga g sana lagi k..tapi make sure bukan musim tengkujuh sebab cameron kan tempat banjir lumpur..huhu


Last short vacation Hadif masa hadif 7 bulan..pergi melaka plak.. Time ni mama & papa stress yang amat sebab hadif tak sihat time tu.. Bawak baby berjalan masa tak sihat memang la tak best kan..tapi ni pun percutian family belah papa jugak..dah plan lama kena la ikut jugak ..tempat yang kitorang pergi makan seafood dekat umbai, naik melaka cruise & tempat2 lain.. Dah nama short vacation so tak banyak tempat dapat pergi..

bergambar sebelum naik melaka cruise

So ni la percutian hadif sepanjang usia nye sebelum 1 tahun..so kiranya tak ada lagi percutian yang melibatkan kami bertiga lagi..kena plan la ni untuk next vacation.. Tapi beramai2 bercuti pun meriah jugak..hadif masa balik kg bagan datoh hari tu dah tengok laut..tapi kakinya tak pernah jejak pasir pantai lagi..tunggu la hadif boleh jalan nanti kan baru best tengok hadif lari2 tepi pantai..hehe


godek2 gambar dekat phone terjumpa gambar ni..hadif pernah pergi icity jugak ye =)