February 3, 2015

20 tentang Hazmi Hadif: Cara tidur & Posisi tidur

Assalamualaikum

Si kecik Hadif dah tidur so nak curi masa sikit untuk update blog..Hari ni entry tentang cara & posisi tidur Hadif..Alhamdulillah bila usia Hadif nak masuk setahun ni senang jugak die nak tidur..tapi ni kalau nak tidur dengan aku la nyusu badan kan..bagi nyusu sikit terus tidur lebih2 lagi kalau die dah penat bermain..

Part yang aku agak kecewa sikit dengan nurseri yang aku hantar hadif ni diorang bagi tidur hadif guna buai..mula2 tawu tu macam rasa menyirap jugak darah ni..terkejut pun ada..dah cakap kanhadif tak tidur buai..tp nak buat macam mana..kalau dengan aku pun susah nak tidur nak harap nyusu badan je..kalau epok2 tu x de nya nak jalan..aku tengok hadif dekat rumah ok je siang & malam senang tidur so aku relakan kerana terpaksa je la hadif naik buaian dekat nurseri..

Dulu pernah terbaca  dekat tenet ke kat mana ntah baby or budak bawah 2 tahun elok tidur tak pakai bantal..sebabnya tak bagi budak tu esok besar takut jalan bongkok..so aku praktikkan untuk hadif..sebab dulu dia payah nak tidur lama..try tak bagi bantal elok tidur lama..tapi sekarang dah terbalik..hadif macam cepat lena kalau letak atas bantal..ikut je la kehendak sikecik sorang ni..
Hadif sekarang tidur dah tak lasak..jenis tidur setempat ikut mama & papanya..kalau mula2 dulu dia pandai meniarap lasak la jugak..mama dari tidur hujung sebelah kanan esoknya dah tidur hujung sebelah kiri..dalam tidur pun ko meniarap pusing2 ye anak..hihi..Alhamdulillah hadif tak pernah jatuh katil.. ye la masa dia dah pandai menjulur kitorang dah letak tilam tidur dekat bawah..safety first..hehe..tilam pun sekarang Hadif dah relax turun naik..so x de la rase risau sangat..

P/s: ade teacher dekat nursery hadif cakap tak elok tangkap gambar orang tidur..ntah knape..so tak de la gambar hadif tuk entry ni ye..

4 comments:

misz sheyla said...

kenape xelok amik gmbr org tido???kite selalu amek gmbr baby tido

cik mah said...

Baby tdolah comel..amik.utk simpana sendiri je lah kan..hehe

Syaz Rozelt said...

@misz sheyla
Entah ler..ni teacher dekat nurseri tu ckp..x tanya plak die knape..hihi

Syaz Rozelt said...

@cik mah
Btol2 bby tdo mmg comey..syaz sendiri pun bnyak koleksi gambar anak tdo..tp x tawu knape teacher dekat nurseri hadif cakap macam tu..