July 28, 2011

Masjid India & mood raya

As Salam,

semalam lepas balek keje tros bergegas ke masjid india..erk bukan nak beli baju raya, or nak beli perkakasan tunang ye..aku nak cari baju batek nak bagi hadiah dekat ayah aku..ujung bulan nie birthday ayah aku yang ke53..baju bateq kire ok la kan..x reti la nak beli hadiah apa untuk lelaki nie..hehe..

so macam mane suasana masjid india seminggu sebelum bpuasa ??haha..sesetengah kedai dah mulakan strategi promosi yang hebat..macam Jakel n Ariani..due2 kedai nie dekat depan dah ada kereta2 & moto2 untuk dimenangi~ shopping banyak2 bole menang motor or kereta melalui cabutan bertuah~

Harga2 baju maseh x berubah..maseh mahal..erm..macam dekat jakel..baju kurung almost rm100++ & baju melayu rm250..x sabar nak tunggu minggu2 akhir bulan pose..harga baju kurung semua pon mesti akan turun kan??bole la beli yg canteq2~

huhu..nak dekat raya memang harga baju2 semua turun..tapi mampu kah nak redah lautan manusia yang berfikiran sama macam aku..target nak dekat raye baru nak membeli belah??haha..tepuk dada tanye selera ok..

mampu ke nak redah lautan manusia macam nie menjelang raya nnt??

p/s: ..semalam dapat berita baik dari 'kawan' aku..rezeki lebih.. Alhamdulillah

18 comments:

Freaky said...

ingatkan nak shoping raya dah. hahaha :D

beLLa said...

klw beli skrg harga tak turun lg. tapi byk choice la. nty dah nak rye, mmg mura, tp tak byk pilihan

beLLa said...

klw beli skrg harga tak turun lg. tapi byk choice la. nty dah nak rye, mmg mura, tp tak byk pilihan

Terbelog said...

lama x dtg masjid india

rara pinkmafia said...

wahhhhh syaz dh nk tunang.jgn lupe jemput.

Fathiah Hamim said...

fa tak suka pi kl time raya -____-

0nenanina Vanilla said...

better beli awal.. xdela kang kabut xde bju raye t.. xde saizla.hihi

kotak bulat said...

hehehhe... tak sbr nk tgu bj2 jdi murah.. :P

TYNTHA LANA said...

syaz..lana pegi awal bulan hari tu..dah ciap beli apa yg ptt,heh3..takmo dah la..bersesak time bulan pose..skrg dgn cuaca panas..tak lalu..huhu

tia @ Ini Kisah Tia said...

adoilaaa . badan Tia tak seswai beli yang dah siap . badan kecik . kena tempah khas lorh .. haha

iMBobo said...

jalan tar wajib pergi bulan depan hehe

ArulchelseA said...

masjid india ek..kih kih... padat...kena nak raya adoiii..

Adzrien Shoppe said...

ada jumpa jadual ni tak?
http://adzriel.blogspot.com/2011/07/jadual-buka-puasa-shah-rukh-khan.html

syaz@rozelt said...

@freaky: haha..jenis yg suka shopping las minit la~

@beLLa: btol jugak erk..x terfikir pon..thanks~

@Terbelog: jom rmai2 ke masjid india!

@rara: mane nye tunang rara..beli hadiah ayah ler..hihi

syaz@rozelt said...

@fathiah: ye la jem trok kan?huhu

@0nenanina Vanilla: huhu..ye ker??akan dpertimbgkan..g beli bj raye awl2~

@kb: hehe..ada jugak yg bfikiran macam syaz..nk tg harga bj murah..hehe

@lana: wah semangat nye..tp btol jugak tu..beli awal2..tinggal puase je..lepas tu raye!hihi

syaz@rozelt said...

@tia: bilenye tia nak letak gambar..nak tengok jugak tia nie kecik macam mane~hihi

@iMbobo: yup..sama la..destinasi wajeb setiap kali ry~

@Arulchelsea: btol2..klu malam raya lagi la..dh macam sardin padatnye..

@Adzrien Shoppe: hihi..memang kelakar..x faham la jadual tuu..

SaveTheWorld said...

nice blog.. belikan jersy(baju bola)!! hee utk lekai pasti dia suka.. hee
masjid india..isss .. ako hampir pengsan dibuatnya.. malas nak ingat kisah lama tu.........!!!

Ana Aishah said...

taubat dah nak ke sana.

baiklah ke shah alam jer.

sane pun murah-murah jugak!

tak sesak sangat.

selamat berpuasa :)