January 18, 2011

aku & memasak~

salam n selamat pg~

Alhamdulillah selamat sampai di opis seperti hari-hari sebelumnya..sementara nak tg kompete nie fully boot aku taip sumthing tuk my luvly blog..erm..hari nie nak cite pesal aku & memasak..hehe..pandai ker??aku admit yg sejak beberapa tahun kebelakangan nie boleh nak dikatakan dapur kat uma sewa tue cm x berasap gak la..

mane x nye..hari2 g kerja, lepas balik keje sama ada tros dating ataupun balek sekejap, mandi solat n kuar dating..lepas balik dating tros bsiap tuk tdo..rutin harian aku mase dawlu2..hehe..tp tahun nie..aku ngan 'die' decide tok dh x kuar dating malam2 dah..so akan dating time weekend je la..the reason is 'die' wat sumthing a.k.a kerja tok.......faham2 je la kn..

so malam2 weekdays aku trase agak bosan dan berlalu sangat lambat..klu dulu kuar makan-makan, round2 kl n balek tdo..tp sekarang hari2 akan menatap tb..x pon main tenet..jd kes cm baru2 nie dah 3 ke 4 hari broadband wat hal..makin trase la kbohsanannye..so ape lg aktiviti aku???..masak-masak..

agak kelakar gak sebenarnye..dulu boleh nak dikatakan ade je alasan tuk malas masak..tp sekarang bole nak dikatakan aku hari2 masak(klu gas kat umah cpt abis..sori ye kwn2)..aku masak biase2 je..nasi goreng, masak nasi n lauk simple2..nak masak grand2 pon uma aku x de peti ais lg..so klu nak masak ikan ke..ssh kot..

nampak gak tempias bile aku dah selalu ade kat umah n rajin masak nie..cik jan pon cm xcited nak bli peti ais..die pon nak tunjuk bakat terpendam gak la 2..hehe..harap2 lepas nie boleh stat nak blaja masak2 n baking2..insyaAllah..mule2 nak start perubahan dalam tahun baru 2011 nie agak sukar..sbb ngaku jela kn..mmg kaki jalan!!..tp setiap yg terjadi pasti ade hikmah tersembunyi..Alhamdulillah~

p/s: dah update cnie bole masak..jgn suruh sy masak lg..belum pro..hehe

kalau hari2 masak boleh jadi macam nie agaknye..bam2~

4 comments:

Basyirah Abd Rahman said...

syaz.. hehe.. keep it up! basyee pun baru nak jinak2 dengan memasak.. kalau selalu memasak, leh menambat hati suami. hihi..
p/s: jan tak ade belog ke?

rozelt @ syaz said...

hehe..sy x de suami lg..mungkin preparation tuk bsuami la..insyaAllah..syaz dah ajk banyak kali die wat blog..die kate nnt rmai org kutuk die dlm blog..tp basyi..die follow up taw blog kite..
kire cam silent reader gak la..tu yg suke selit name die..hehe

ct_cucubi said...

Syaz, pasni kiteorg x yah jalan jauh2 nak bekfes.. order dr tepi je... ROti canai satu!!!

rozelt @ syaz said...

hehe..roti canai x dapek la..roti coklat rm50 bolelah..