March 13, 2011

HTML color codes

As salam,

Semalam baru tambah satu lg gadget baru dekat sidebar(even tawu akan melambatkan loading)..hehe..gadget tuk letak latest status twitter ak..original color die hitam, puteh n link kaler hijau..sangat x match kn dengan kaler blog ak nih..

so td ak fikir care nak ubah kaler gadget tu..bile klik tuk edit gadget..bgs btol gadget tu ade coding html..btol2 memudahkan urusan..


then bile dah dapat idea.. fikir plak, nak replace ngan kaler ape code2 tue..so ak cari dekat google jumpe laman web nie -> HTML color codes..sangat senang buat pilihan n canteq plak hasilnya..

my pinky twitter gadget 
code color html nie boleh jugak tuk apply tempat laen dalam blog..tp jangan lupe tuk back up template dulu untuk apa2 try n error..hehe..

5 comments:

ct_cucubi said...

rajinnyer syaz..

rozelt @ syaz said...

hehe..bkn rajin kerol..smangat tlbey~

Basyirah Abd Rahman said...

lama tak drop comment kat syaz. hehe.. Syaz puna ktif tweet2 ye, Basyee tak on sampai dia hanta notis. haha.. well.. pink itu memang feminin dan sungguh cantik. cute. (^__^)`

rozelt @ syaz said...

syaz x de la aktif twitter nie..tp da ade letak je dekat blog nie..hehe..ntah tetibe rase pink nie cute plak..Thanks imah..

rozelt @ syaz said...

hehe..sori2..mentang2 duk satu rumah ngan imah tsasul name imah plak..thanks BASYEE..hehehehe~