March 23, 2011

mimpi ngeri malam tadi..huhu

As Salam,

selalu tengok drama bile ada babak mimpi ngeri pelakon die akan palingkn muke ke kanan n kiri, berpeluh2 n last skali tbangun kan?? + jerit...haha

aku selalu gak mimpi ngeri nie..tp x de la over sangat cm kat drama tue..juz tbangun n jantung berdetak kencang (cm lirik lagu je)..huhu..

ok mimpi ak nie macam nie..."dalam suasana suram n gelap..ak n kawan2 berjalan kat tepi jalanraya..ktorang macam ade aktiviti je..lepak kot..ntah..dari jauh kelihatan 2 org gile dengan kapak akan serang sesape yg lalu berhampiran diorang..

lepas tu ak ngan kawan2 pon ambik tindakan  berundur secare perlahan2 takot org gile 2 perasan akan kedatangan ktorg..tp malangnye die sedar n kejar ktorg tp dalam mimpi tu x de la die lari..tp memang cepat dh nak smpai dekat ktorg..


 ak ngan membe pon g masuk halaman rumah org n menyorok dekat situ..rumah tu besar n halaman rumah die pon besar jugak..membe ak dah ambik port menyorok btol2 dekat tepi pagar..n time ak try cr port laen tuk nyorok n dalam gelap nmpak macam ade anjing tengah tdo je dekat halaman tu..

so ak pon gerak pelan2 g nyorok same2 dengan membe aku tadi..risau takot 'benda' yang aku ingat anjing tu sedar..dalam mase yang same 2 orang gile tu dah ditangkap n tengah diberi rawatan..rumah orang gile 2 seberang rumah yg ktorang nyorok je kot..

time tengah skodeng orang gile tadi tu..tibe2 ade 3 orang kluar dari halaman..yg tadi aku ingat anjing tu..2 orang tu macam sami..yg sorang lagi tu..huhuhu..ngeri + terkejut gile..kepale die banyak darah..macam kne blasah je dengan due sami tu or jadi mangsa orang gile td..part nie la yg wat ak terbangun n mengucap panjang..huhuhuhu"

klu nak difikirkan ak tdo lepas solat isyak je..so air solat maseh ade..mungkin dh prottttt2 kot x sedar..hehe..lepas ak bace 3 qul, doa tido n ayat qursi + kol org cite pesal mimpi nie..baru la boleh lena balik..slalunye takes time jugak nak tido balek..risau boleh termimpi balek mimpi ngeri 2..huhuhu..

kadang2 ak terfikir gak..mungkinkh sebab aku suke tengok cite pelik2, imaginasi terlebey ke sampai aku boleh mimpi mende2 pelik mcm nie..hehehe..k lah entry nie tpanjang lebau plak..



p/s: bahang keputusan spm + baby miha....

4 comments:

Basyirah Abd Rahman said...

haha dasat cerita u ni.. rase mcm betul2 kan..

NISS said...

mlm td kak ninie mimpi dapat sketol emas..mase tu mcm xnak bgn dr tdo je..;p

ct_cucubi said...

dasyat giler mimpi syaz.. hehehe..dulu slau mimpi kene kejar sesuatu atau terjun bangunan.. huhuhu bgn2 je.. mmg peluh2 la..

rozelt @ syaz said...

basyi: memang dasat basyi belom tgk lg muke org yg berdarah 2..smpai tbgn syaz ktakotan..

NISS: best nye mimpi k.nini..klu sy pon x mo bgn jgk..hehe

k.kerol: mimpi k.kerol 2 bley thn seram..huhuhu..nape ek kte bley dapat mimpi plek2 cm2?