lilypie

Lilypie First Birthday tickers

July 5, 2012

Permohonan Maaf di Hari Nisfu Syaaban..

As Salam readers,

Hari nie nisfu syaaban ye..hari buku baru buat semua umat Islam, hari yang digalakkan berpuasa sunat, beribadat di malam hari & banyak2 memohon keampunan kepada Allah s.w.t sementara pintu rahmat, keampunan Allah s.w.t terbuka luas..erm.. rasa dah 2 tahun berturut2 kena time yang aku x dapat nak berpuasa sunat..bukan setakat puasa sunat even lain2 perkara ibadat x boleh buat..redha aje lah.. Tapi perkara penting yang aku boleh buat hari nie..untuk mintak maaf dekat semua orang..

"Dikesempatan ini, sy Syazlina a.k.a syaz@rozelt ingin memohon maaf sepanjang perkenalan readers semua dengan saya..mana tahu ada penulisan, komen2 yang menyinggung perasaan mahupun jika ada unsur riak yang berlebihan dalam penulisan sy sehingga wujud perasaan tidak puas hati terhadap saya"

"Sesungguhnya yang baik datang daripada Allah, yang tak baik tu datang dari diri saya sendiri"

Kita sebagai umat Islam patut bersyukur kan sebab adanya hari2 macam hari raya, nisfu syaaban & hari2 istimewa yang lain secara x langsung mengingatkan kita kepada dosa kepada Allah s.w.t dan sesama manusia..Kalau fikir logik hari2 pon boleh mintak maaf kan? tapi macam lagu Elton John "sorry seems to be the hardest word" tu kadang2 sangat tepat untuk kita kan..susah sangat nak mintak maaf! ..

Ok sape yang maseh blur/terlupa dengan hari nisfu syaaban nie, boleh la baca link2 website yang aku jumpe tentang nisfu syaaban nie..taip dekat google pun banyak yang keluar tentang nisfu Syaaban nie =)




4 luvly comments:

Hanif Idrus said... [reply]

Saya pun nak minta maaf jika tersalah bahasa atau kata

Syazlina Khairuddin said... [reply]

@Hanif Idrus
InsyaAllah x de pape slh.. 0-0 k..hehe

Nyue said... [reply]

nyue pon nak minta maaf jgk andai ada pernah tergores hati2 kat mne2 entry atau komen

Siti Arfah said... [reply]

Salam nisfu syaaban. :). Mhon slh silap juga ya ^^,