July 3, 2012

Pixton, Cool Website untuk Cipta Komik Online!

As Salam readers,

Hari nie nak share satu cool website yang menarek untuk cipta komik online..nama website nie 'Pixton'.. tadi tengah bosan2 terfikir nak cari website untuk create komik online..google2 dapat jugak..menarek sgt wesite nie sebab dah siap ada template dan scene..tinggal nak edit expression dengan tambah dialog..Website nie free cuma perlu register..tapi sekarang dah senang sebab juz online guna akaun fb..x payah nak register2..

Kalau terfikir nak tambah prop dalam komik nie pon boleh..kalau nak tukar expression just klik dekat mulut, or mata then pilih expression yang sesuai..contohnya nak gelak ke, nak marah ke..hihi..Pergerakan badan pon boleh edit jugak..klik dekat badan kartun tu then adjust la nak terbongkok ke, posisi berlari ke..memang senang la..

Masa create best la..then bila time nak kena publish tu la rase lemah siket..sebab nak kena share dalam community pixton nie..means orang lain yang create komik jugak boleh tengok komik kita..so sebab nak share hasil komik aku yang try buat..aku just print screen je komik tu..hehe.. Banyak lagi la nak kena godak website nie..so dapat share komik yang paling basic je la..

nie aku pilih scene 'lost in beach' lepas tu tukar expression & tambah dialog..
edit daripada template asal yg dekat bawah nie..

lupa nak inform kena pilih karakter jegak =)

ok yang bosan2 jom cipta komik korang dekat link bawah nie

http://www.pixton.com/

p/s: yang nie kurang muslimah siket..agaknya ada tak komik online versi islamik eh?

5 comments:

MarnieyZ said...

bestnya.. thanx inform :)

Tinta Lana said...

Salam.heh, terus carik website, bagus syaz! hehehe, urm, menarik juga. Sesuai sangat pada yg berminat ngn komik2 ni.

Syazlina Khairuddin said...

@MarnieyZ
sama2..nnt try la buat komik jugak =)

Syazlina Khairuddin said...

@Tinta Lana
harusla terus cari lana..lagipon semalam mmg mati kutu x tawu nak update ape..tp rase nak update..hehe

BIE said...

hehehe manariknya. Nak try jugak la nanti.. :)

Hye.. kita BIE Daripada B2B Blog : Jalinan Cinta

salam perkenalan. Hope dapat exchange link dan tukar2 cerita juga :))