July 24, 2012

3 Ramadan Terawal yang Terbaek!

As Salam readers,



Balik kampung punya pesal habis dilupakan entry nak wish selamat berpuasa yang kunun2 nak wish secara official sebelum nie..hehe..tapi hari nie baru hari ke4 so maseh awal lagik untuk ucapkan selamat berpuasa kan? selamat berpuasa ye readers semua..harap2 ibadah puasa & dll untuk tahun nie lebih baek daripada tahun2 yang sebelumnya..insyaAllah..

Hari nie nak mngenang 3 ramadan terawal aku yang sangat best..mestilah best sebab dapat bersahur & berbuka dengan family tersayang..makan pon sedap2..sampai perut terasa sendat sangat..teruk kan..macam adeq aku yang duk kl jugak cakap.."time nie je la nak makan best2..balek kl kena makan bungkus je"..ade btol jugak cakap die tu..kalau makan buffet ramadan sekalipon x dapat kalahkan masakan mak..erm..

Lagik terasa best bile lepas berbuka semua pergi surau tunaikan solat teraweh..rumah sampai kosong kena kunci sebab x de orang..rase bahagia je bile kenangkan balik suasana tu..hari nie kiranya 1st day aku bersahur & berbuka dekat sini..tadi sahur pon dah terasa lonely..naseb baek hujung2 masa ada jugak housemate yang temankan sahur..

Setakat nie aku x plan lagik nak berbuka macam mane.. kalau ade 'orang' ajak berbuka dekat rumah die ikut je la..klu x, tapau je & berbuka lonely2 jugak la dekat rumah sewa macam tahun2 lepas..perasan lonely2 nie la yang kuatkan rasa nak kawen..at least ade somi teman..hehe..ok readers..semua kena bertahan ye sebab beberapa jam lagi je nak berbuka..nak wish advance la..selamat berbuka & selamat bersahur!

p/s: Bosan2 or lonely2 jom bace tafsir quran dekat sini..nice interface siap boleh dengar bacaan alquran yang syahdu



7 comments:

Tinta Lana said...

Salam syaz.

Memang kena lekas kahwin..lonely belaka syaz ni,hehehe.

Tu lah hidup org bujang kan, lagik2 jauh ngan kuarga. Huhuhu.

ct cucubi said...

jom lah berbuka pose kat wong solo rmai2.. :) pastu tarawikh kat masjid kmpung bharu :)

Syazlina Khairuddin said...

@Tinta Lana
syaz nampak sgt eh lonely?hihi..mmg la dh biase bramai2 fam pon rmai tu yg terasa sgt tu..

Syazlina Khairuddin said...

@ct cucubi
cadangan terbaek..klu ada button like dekat sini dh lama tekan laju2..hihi,,ok2 nanti kte plan =)

ika said...

hye syaz~ :) slmt berpuasa jugak~ ^.^ alolo...nnt ajak "org" tu berbuka k...jgn sesedeh...~

Cik Tqah said...

hohoho.. cik tqah ari2 berbuka berteman.. sbb mls nk blk kl.. berbuka kt s.alam ngn yg tersayang

laskar pelangi said...

salam ramadhan ;')