January 20, 2015

20 tentang Hazmi Hadif: Susah makan

Assalamualaikum

Alhamdulillah lagi 20 hari Hazmi Hadif nak masuk 1 tahun..so nak buat entry tentang hadif je dalam tempoh 20 hari ni..insyaAllah..aci la kn sebab dah bnyak cerita pesal hadif x update dekat sini sebelum ni..

Entry kali ni nak cerita pasal pemakanan hadif..budak ni senang cakap jenis susah makan..huhu..sampai mama die pun kekadang rasa give up je nak masak makanan tuk die..tapi bila dengar orang tua cakap "biase la budak nyusu badan, susah makan" so lega la sikit hati ni..tapi die bukan x makan langsung..ikut mood jugak la kekadang laju je makan sampai marah lambat suap kalau mood die nak makan..hehe

Hadif masih sepenuhnya nyusu badan..kire sebulan lebih la tinggalkan die orang lain jaga..risau jugak takut x cukup susu yang aku bekalkan..Alhamdulillah cukup rasanya sebab klu x cukup die akan macam meroyan bila tgk aku bila time habis keje..ni jadi masa minggu pertama tinggalkan die masa mak aku jaga..sekarang x de sangat..muka excited je bila nampak mama papa die masa amik die dari nursery..hehe

Dulu excited bila anak nak masuk 6 bulan sebab dah boleh start makan solid food..tapi sekarang tak sabar nak tunggu satu tahun pulak..sebab nak bagi die rasa2/makan makanan yang kita makan plak..part rasa2 tu dah ade jugak bagi sikit2..opps..

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

singgah pagi

cik mah said...

Azwa pun...xlama je.lagi..kurang dr sebulan je nk setahun...seronoknyer kan...azwa pantang nmpk makanan...

ct cucubi said...

rindunya nak tahu update dr syaz.. rindu dgn hadif.. kejap je dah beso.