January 31, 2015

20 tentang Hazmi Hadif: Hadif kena marah dengan mama =p

Assalamualaikum

Bersiaran dari kampung "pantai dalam" kl..kampung la sangat kan..terbalik sudah..mak mertua duduk kl..kte pulak duduk dekat kampung.. Area kuala selangor, sg.buloh ni dikira kampung la kan sebab masih banyak hutan.. =p

Ok malam ni nak cerita sikit tentang pertama kali hazmi hadif kena marah dengan mamanye & die macam faham.. cerita ni ada sensored sikit..semua reader blog ni mesti tawu kan yang aku masih full breastfeeding hadif..so bila hadif dah ada gg ni dia dah mula la dengan habit menggigit pu****..huhu..untuk gg dia yang baru ada sebatang dua ni tak de la sakit sangat..tapi kalau kerap jadi geram la kat dia..

Ada satu minggu tu weekend sejak hari jumaat sampai sabtu malam keje dia asyik nak menggeget je..masa geget tak la rasa sakit..tapi lepas tu baru terasa sakitnya (ibu yang menyusukan anak mesti faham kan sakitnya macam mana) so sabtu malam tu mama sudah hilang sabar, ada marah sikit dekat dia & terus tinggalkan dia sekejap untuk cool down..agaknya masa tu dia lapo kot so die terus nangis masa aku tinggalkan dia..lepas tu start bagi susu sampai siang tadi dah tak menggeget..ada la dalam berminggu2 bertahan rekod tu..macam faham je yang sebelum tu dia kena marah..

Pernah sembang dengan seorang makcik dekat nursery hadif..dia kata kalau anak suka gigit pu****..kepit je hidung dia sekejap..confirm dia lepaskan gigitan tu..ye la dia nak bernafas kan..bunyik macam kejam..tapi kalau fikir logik jugak dari kita tertampar anak sebab sakit kena geget kan..

Bad news sebab hadif kembali dengan habit dera mama ni..mungkin sebab dia gatal gusi kot sebab gg atas dah nak tumbuh..dah keluar sikit dah..hihi..macam nak kena marah lagi ni..ok good nite readers..sleep tight sweet dream enjoy ur weekend =)

hadif masa 6 bulan..scaryy mama dia nak mintak adik =p

2 comments:

Nur Insyirah said...

Assalammualaikum...singgah blogwalking kat sini...comel sgt Hadif ni tau...:-)
Jemput singgah kat blog kita ya :)
http://izwawa.blogspot.com

InaYusoff said...

memang syaz..
beby kalau dah ada gigi...tahan je la kita sakitnye digigit...

dan kadang2 lepas gigit..boleh pulak dia senyum ek..

geram!!..