February 8, 2012

Sticky Candy yang Cantik Dipandang & Sedap Dirasa!

As Salam,

Holla readers..lama kan x update..setiap hari ada jugak tengok n jenguk2 blog nie...perasan follower berkurang 2..huhu..x pe2 itu hak mereka..erm hari nie nak cerita tentang handmake sticky candy yang cantik dipandang & sedap dirasa..memang sedap sebab aku selalu jadi tester setiap kali pergi kedai nie..tester je memanjang tapi x beli pon..hihi

Dah jadi addicted plak bila pergi 1 utama mesti akan terjah kedai nie..suka datang sini sebab tengok pekerja 'sticky' nie buat candy comel tu..laju je diorang buat..tup2 dah siap..aku curious betul macam mana diorang buat corak dekat tengah tu..candy tu dah la kocik je..tapi siap boleh buat nama or bentuk buah lagi tu..
 
 
 
 kalau nak tawu lebih lanjut tentang handmade candy nie boleh la tengok dekat website diorang nie..

http://www.sticky.com.my/

tempahan untuk buat doorgift pon ada..tapi agak mahal jugak la (detail price refer website)..tapi bagi aku macam harga berpatutan sesuai dengan packaging yang comels..tadi baru 1st time jugak terjah website diorang & baru tawu kedai candy sticky nie hanya ada dekat 1 utama & Pavillion saja..kalau dekat pavi aku x tawu..tapi kalau 
dekat 1 utama level LG sederet dengan memory lane..
 
packaging yang sangat comel + colourful kan?hihi
 
 Paling penting sekali..insyaAllah candy nie halal..ada tanda halal besar2 dekat packaging dengan dekat website company candy nie..
 
p/s: x de idea la nak update blog..tp tetap nak update jugak!hihi

19 comments:

N'yue said...

chantek nie buat present kn?

=))

ct cucubi said...

suker la~.. ni yg rs nak kawen dgn org kaya ni. hahaha

syaz@rozelt said...

@N'yue
memang sngt canteq..klu dapat present mcm nie mmg best!hihi

syaz@rozelt said...

@ct cucubi
kalau nak beli satu botol pon lepas k.kerol..tapi satu botol pon dah berbelas harganye..huhu

mOon jOhari said...

presentatiOn dia pn menarik ~~~

nuyui a.k.a miss YUI said...

prnh nmpk bnda ni kat JJ..

cik nana said...

comey nyee candy tu. sukeee ;)

Cik Tqah said...

ade yg customized.. leh wat nama sendiri kann

Shakina Farhan said...

i botol dah belas2? tp sgt comel. diy utk wedding mesti best.

syaz@rozelt said...

@mOon jOhari
haah mmg pn..nice sgt!

syaz@rozelt said...

@nuyui a.k.a miss YUI
owh ye ke nusha..td tengok website ada dekat 2 tempat tu je..hihi

syaz@rozelt said...

@cik nana
mmg sgt comel..tgk depan2 lg geram taw..hhii

syaz@rozelt said...

@Cik Tqah
haah..mesti ada cas lbey..

syaz@rozelt said...

@Shakina Farhan
btol2..tp shake macam x boleh je nak beli candy saje..mmg dah siap customized mcm tu..

Hanif said...

Candy pun lawa packaging yek...

syaz@rozelt said...

@Hanif
mesti la kena menarek..baru ramai tertarek!hihi

Cikpuan rara said...

cantek.sedap ke?xpenah mkn sbb cm keras je,

syaz@rozelt said...

@Cikpuan rara
sedap rara..cepat je melting dlm mulot..tp if makan banyk2 bole saket lidah rasenye..sebab keras kn~

Anonymous said...

Betul ke halal?tak nampak pun logonya