February 23, 2012

Cool Stuff: Kirigami

As Salam,

Hari nie mata aku terbuntang lagik dek terjumpa satu cool stuff yang menarek.. selepas yang paling basic origami, selepas tu quilling hari nie aku baru tahu satu lagi hasil karya kertas yang giler kreatif...Kirigami

Apa itu Kirigami? kalau aku translate kan ke bahasa ibunda dari website nie. Kirigami tu maksudnya 'seni menggunting kertas'..
Giler kreatif x?
Dah try buat satu tadi..tapi salah gunting jadik yang part tengah je..die punya kelopak habis tergunting..hihi..kalau refer website nie diorang guna kertas origami..nanti kalau korang ada masa boleh la jenguk2 blog/website nie..selain kirigami banyak lagik diy kertas yang comels2..


4 comments:

Anum said...

baru saya tahu..

Hanif said...

wah!!! awak pun ada seni menggunting kertas..nice..
Nama Mengunting kertas macam tak best ajer...hehehe

Liyana Zahim said...

Kirigami.. Saye bljt new term arini.. Kirigami tdk ngape jgn itu bigami... Pengsan~

Munnafendy said...

ni buat hias kat guestbook cantik ni =)