February 9, 2012

Dulu Madu Sekarang Racun?

As Salam readers..

Hari nie lewat petang siket baru boleh nak update blog utama kesayangan hamba nie..pagi tadi dah update blog kawen..korang dah bace ker entry terbaru nie?hihi..so back to main topik..apa yang madu & apa yang racun kan?

Actually it refer to my present skin care product..nivea whitening yang packaging kaler pink tu..jahat tak aku nak kondem produk nie secara public macam nie..tapi pape pon skin care product depends dengan kulit muka kan..if sesuai muka kita akan nampak berseri2..if x sesuai plak mula la tumbuh bermacam2 benda macam pimple or jeragat..huhu

Ingat lagi masa zaman muda mudi dulu..biasa la student kan..muka tu confirm la naek jugak jerawat satu dua..so masa aku baru kenal 'kawan sy' die perkenalkan la produk nie dekat aku..sebab muka die dulu pon ada masalah jerawat jugak..Alhamdulillah bila aku pakai produk nivea tu jerawat dah kurang..suke3x..

Sekarang bila dah sekian lama x pakai produk tu & pakai semula, jadi terbalik plak..muka aku dah naek2 jerawat..ada kawan dekat opis cakap die x boleh pakai produk yang whitening2 nie sebab senang naek jerawat so sekarang situasi dia sama dengan aku ke?..huhu..tengok la lepas nie nak bertukar produk lain plak..rase loreal punya produk ok gak dengan muka aku nie(dah pernah pakai sebelum nie)..

kalau korang ada pape suggestion bagi tawu la ye..sharing is caring kan?hihi



p/s: i pakai produk yang biase2 aje..tapi kalau muka nie semakin terox kena la bertukar..nak kawen tahun nie..muka kena jaga~

13 comments:

Cik Tqah said...

dear..amek supplement jugak.. collagen ke

ct cucubi said...

Syaz, kene tahu jenis kulit senang nak cr produk.. :)

syaz@rozelt said...

@Cik Tqah
ok..thanks for suggestion =)

syaz@rozelt said...

@ct cucubi
Btol jugak tu..ok2..thanks k.kerol~

cik nana said...

: kte dulu pun bmslh jrwt. kna try mcm2 produk. alhamdulillah ok. skin2 product ni depends kt org gak. lain org, lain efek nye.

chemay said...

chemay pakai sebamed.
sesuai dengan muka.
sebab before2 ni pakai yang lain2.
tumbuh jerawat.
:)

Hanif said...

no komen..
tapi aku pakai sabun OK ajer tak leluar jerawat...hehhhe

syaz@rozelt said...

@cik nana
btol2..setuju sgt..hihi

syaz@rozelt said...

@chemay
sebamed ok eh..nnt nak try jugak la..thanks!

syaz@rozelt said...

@Hanif
hihi..kulit muka laki laen la..

wanda arry said...

syaz-wanda pun sma muka dah mula naik jerawat..org kta maybe stress kot..dok pkir persiapan nk kawen..try pkai olay or loreal lah

syaz@rozelt said...

@wanda arry
btol2..mungkin kte banyak fikir kot kan~

ika said...

mmg susah nak jumpa produk yg seswai...=.=" syaz jaga2...nk kawen dah tu...muka kena maintain kiut miut okee?? :D