June 11, 2012

Dapat Semula Income Nuffnang Selepas 6 Bulan..

As Salam,

Rasa memang lama aku x tenguk akaun nuffnang aku..boleh kira dari awal tahun rasanya..nak kata merajuk or dah tawar hati boleh kate jugak la..tapi sebelum aku merajuk2 nie ada jugak jenguk2 entry cara-cara nak dapatkan pendapatan dari nuffnang nie..

Antara caranya kena buat nuffnang kenal dengan blog kita dengan tanya bertanyakan soalan dekat nuffang..Dalam nuffnang tu ada form rasenya untuk bertanyakan soalan.. hari tu aku tanya soalan simple je..tanya betul tak kedudukan iklan yang aku letakkan dalam blog.. ingat diorang x perasan soalan tu..diorang perasan..siap cakap kedudukan iklan dalam blog aku nie dah ok..

Then next step..kena letak undian jugak..x sure la sebab undian nie aku dapat kempen..tapi ni antara satu cara yang aku buat sampai boleh dapat kempen..buat soalan undian tu simple2 je..x payah pening kepala fikir..nanti reader nak jawab pon hepi2 je..x pening kepala macam nak jawab soalan add math..hihi

Last but not least..aku dapat kempen dari nuffnang nie lepas aku buat blog kedua.. sebelum nie ada jugak hampir separuh tahun x pernah dapat..hihi..Tapi x sangka jugak blog kedua yang ada follower ciput pon boleh bagi income jugak..

klik dekat imej untuk imej yg lebih jelas..

Aku rase tips nak dapat pendapatan nuffnang nie ramai blogger dah share..tapi sebab aku teruja lepas berbulan2 x bukak akaun nuffnang & nampak income bertambah tros excited nak share dengan readers semua..mane tawu kalau korang aplikasikan boleh dapat income jugak..hihi

p/s: i still mode bz dekat opis tapi cuba jugak cari masa untuk update blog..hihi

10 comments:

laskar pelangi said...

tahniah =)

Tinta Lana said...

Salam..tahniah syaz :)

Lana tak pernh buat entry pasal nuffnang..entah, tak reti nak bercerita apa,huhuhu

Cikpuan rara said...

hehehehe nuff mmg tgh baik hati kot.sume org dpt be.

Cinta Misteri said...

CiM penah withdraw 2 times acc nufnang, sesaja gatal nk nengok cmne. Kita hanya boleh withdraw bila cash total >rm50.

*goodluck dear, earn more money with nufnang.

Syazlina Khairuddin said...

@laskar pelangi
haha..ciput je..tp ok la..

Syazlina Khairuddin said...

@Tinta Lana
Buat entry pengalaman sndr je lana..rmai lagi yg expert tntg nuff nie dr syaz =)

Syazlina Khairuddin said...

@Cikpuan rara
tu la pesal rara..rase klu syaz yg ssh dpt nie leh dapat mesti rmai orang laen dapat jugak..hehe

Syazlina Khairuddin said...

@Cinta Misteri
best la penah cash out..syaz rase lambat lg leh cash out..

Hanif said...

Tahniah!!

Aishah Jahirah said...

tahniah...saya pun dah bape thn xpnh cash out sbb xcpai min earning lg nk cash out...hehee..