June 5, 2012

Isu Tidur yang Kena Fikir Jugak


 As Salam,



Hari nie terdetik untuk berkongsi sesuatu yang penting dalam kehidupan kita..Pagi nie bangun tidur sambil gosok2 gg and basuh muka aku terfikir.."aku nie lagi 6 bulan nak jadik wife orang..x kan dah jadik wife orang pon asyik pentingkan tidur je?"..huhu..ye aku mengaku yang aku nie memang seorang yang sangat2 mementingkan tidur..

Hari kerja memang semuanya berjalan lancar..tidur jam 11 malam++ and bangun jam 6 pg++..tapi kalau weekend aku seolah2 ingat yang 5 hari bekerja tu x cukup tidur & nak 'khado' semua tidur yang konon2 x cukup tu..tu yang kadang2 t'miss subuh untuk weekend gara2 set mind kate x cukup tido nie la..astaghfirullah~

Tapi sekarang semakin ok la klu nak compare dengan style tido tyme belajar dulu..tidur petang yang confirm2 x elok tu almost hari2 diamalkan..huhuhu..sebab sentiasa fikir kalau x cukup tidur belajar susah nak masuk..pape je la kan..so bila dah keje nie isu tido petang kire dah solve..cuma sekarang tdo lebih 8 jam every weekend nie..macam mane pon kena cuba solve jugak..cukup tidur susah..x cukup tidur pon susah jugak eh?

Dekat bawah nie ada beberapa bahan bacaan yang terangkan berapa jam sebenarnya kita perlu tidur, amalan sebelum tidur bg yang muslim & pandangan yang pakar tentang tidur nie..ada masa sila klik2 k..Jom tidur secara berhemah! 



Jadi baby lagi senang..berapa lama tidur pon x kesah..hihi

4 comments:

Anum said...

bagus entry nie

Syazlina Khairuddin said...

@Anum
Thanks Anum =)

Cikpuan rara said...

huaaaa rara pon sama,kalo weekend mst banyak tido.tambah ag preggy ni lg lah asek nk tido jeee.

Syazlina Khairuddin said...

@Cikpuan rara
rara preggy x pe lagi tdo lebih pon..kena cukup rehat..hihi