June 19, 2012

Tertengok & Terbaca Tentang Fesyen Ranggi Muslimah

As Salam,

Pagi tadi aku bangun jam 5 pagi untuk makan..x payah tanye la buat apa la makan pagi2 buta ..mestilah untuk ganti pose..huhu.. Sambil makan aku bukak tv3 tengok ulangan 'wanita hari ini' ..topik yang diorang bincangkan memang menarek minat aku.."fesyen ranggi muslimah"..seriously aku x mngidam nak pakai ranggi2 nie..tapi aku suka tengok je..lebih2 lagi part tudung memang cantik & berfesyen habis..

Tadi saja la google2 pesal isu nie..tup2 terbace satu entry nie..baru semalam post rasanya..huhu..sentap jugak i bace entry tu..penulis entry tu cakap fesyen muslimah ranggi nie boleh mendatangkan tabarruj..bahasa mudah 'melebih2 dalam berhias'..

"Barangsiapa memakai pakaian yang berlebih-lebihan, maka Allah akan memberikan pakaian kehinaan di hari akhirat kelak". (Riwayat Ahmad, Abu Daud, Nasaie dan Ibn Majah)


Tak berani nak ulas lebih2 sebab diri sendiri pon ada banyak lagi menda yang kena betulkan..erm..doakan kita sama2 dapat hidayah daripadaNya..InsyaAllah..Jom kita baca entry tadi yang cakap pesal 'fesyen ranggi muslimah' dekat link bawah nie..




5 comments:

Tinta Lana said...

Salam.

Bersederhana lebih baik kan.. Islam tak larang umatnya bergaya, berfesyen ke apa..cuma..biarlah kena dengan syariat agama..sesuai dgn tmpt,masa, status.

Hanif said...

betul saya sokong ..berserdahana..

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik tp suka simple aje..

aTy _faRed~ said...

yer ar...sekarang fashion bertudung dah sangat advance..

AmyZana said...

ohoho
tak minatlah nak ranggi2 nih. nak ranggi2 pun buat ape? marilah kita makan maggi *tetibe*