January 4, 2012

Jom Cek Tahap ke'Strong'an Password Kita!

As Salam

Sebenarnya dari siang tadi nak update blog..tapi bz semacam plak dengan kerja2 opis..so malam nie sambil layan2 cte korea 'protect the boss' boleh la update sekejap....

Malam nie nak share satu cool website yang wajeb cuba..Password Strength Checker..mana yang memang dah ada password tu boleh la try tuk testing tahap kekuatan password kita..nie penting taw sebab nanti x de la senang sangat hacker nak hack account fb ke, email ke kan..

aku dah try dah siang tadi..nie la die result yang aku dapat tuk password email aku untuk blog nie..hehe..strong taw..dekat bawah result tu website nie akan state la macam mana dapat result strong tu..lagi satu yang best tentang website nie sebab password kite akan dihide..kemungkinan besar diorang sendiri pon x tawu password kita..hehe


sebelum tido jom try same2 dekat website nie..

p/s: boleh guna website nie jugak kan untuk create fb baru ke...tetttt..

8 comments:

Hanif said...

sebab tu aku kena hack blog...huhuhuhu.
sekarang password aku ubah setiap 3 bulan

syaz@rozelt said...

wah btol security..bgos2..idea bernas..tp tkot lupa je sebab asyik tukar password..hihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

boleh cuba ni..tq inform ea..

Cik Azizah said...

wah terbaik info ni..takut tau kalau blog kena hack o remove..

♥ irish ♥~ said...

ni kalo test, silap2 http://www.passwordmeter.com/ ni sendiri yg hack akaun kiter~

syaz@rozelt said...

@nuyui a.k.a miss YUI

cuba la if ade mse..hihi

syaz@rozelt said...

@cik Azizah

takot jugak sebab tu excited cek bila tawu ade tool macam nie..hihi

syaz@rozelt said...

♥ irish ♥~

kalau tkot kena hack better cuba pwd yg dh tak guna ke..just havin' fun ok..hihi