January 6, 2012

Kenangan Lama Setiap Kali New Year

As Salam,


Hari nie serius jem otak x tawu nak update entry pesal ape..even blog yang lagi satu tu pon just buat simple entry hanya seperenggan & just letak link banyak2..pemalas kan??hehe..sesuai x rasenye time2 macam nie nak cerita kenangan lama apa aktiviti yang aku buat bila nak masuk tahun baru..(sesuai kan sebab baru seminggu new year)..kalau aku cerita nie confirm ada yang nak tergelak..x pon ada yang cakap...kita serupa [teringat lagu lama..kita serupa...kita serupa..hadirmu untuk mengubat duka~~~~lalallaa..]

Masa aku kecik2 & maseh duduk ngan mak, ayah serta adeq2 setiap tahun 31 Disember..aku mesti akan berteleku dalam bilik..cuba korang teka apa yang aku buat??adakah aku dok menangis ingatkan azam yang x kesampaian???owh salah..terkenang jugak tapi x de la sampai nangis2..cool sudah..hehe..sebenarnya aku berteleku dalam bilik sebab aku berusaha gigih untuk cipta signature tahun baru...hahahhaa..

setiap tahun bila aku dah pandai menulis nie..setiap tahun la aku buat sign baru..konon2 nanti sampai satu masa aku akan stop buat sign bila dah jumpa yang paling berkenan di hatii..hehehe..[tapi sign yang guna sekarang nie bukan yang terbaekk tapi yg tersimple..hihi]..orang sekeliling semua sound "mane ada orang tukar2x sign nie"..hehe..aku buat donno je..tetap jugak buat aktiviti pelik tu..

bab yang kelakar bila nak buat sign tu akan start awal..macam 2 jam sebelum new year.. & mesti nak siapkan sebelum new yew..habis kertas kena conteng2, sebab nak dapatkan hasil yang paling terbaekk..hihi..bila dah menunjukkan pukul 12 tu kiranya dah times up la..apa yang ada tu la signature baru aku..hihihi..

Aleh2 buat signature digital aje..hihihihi
selain cipta sign baru..aku buat list jugak untuk azam tahun baru..antara azam2 tu termasukla..nak belajar rajin2, dapt result best, nak jaga solatla..& macam2 lagi la..hihihi..bila teringat rase sweet jugak kan..bila dah besar2 nie azam hanya dalam hati & otak aje..x de jote mane2 pon..Bila dapat belajar dekat kl ..due, tiga tahun ada jugak p klcc or dataran merdeka..mula2 terasa happening..tapi lama2 rimas la..malas nak bersesak2..fikir2 balek baek tengok bunga api dekat tv lagi bgos..hihihi

nie la diantara kenangan diambang tahun baru yang x kan lupa..hehe..terasa nak tulis entry panjang lebar nie bila bace entry basyiiii..suka sangat bace entry die yang panjang lebar tp ada diselitkan humor jugak~

6 comments:

ct cucubi said...

wah.. x pernah sy tahu ada org spesies cipta sign bila nak thn baru.. hihihhhihi.. skrg mmg rs rimas pg tempat sesak2 mungkin sbb peningkatan usia kot.. :P

syaz@rozelt said...

@ct cucubi

ye k.kerol..sy la species ituuu..hihi..nak kate sy pon berlakunye peningkatan umo eh, x nak pergi tempat2 crowded dh..hahhaaa

nuyui a.k.a miss YUI said...

takpe,yg pntg sign still comel.

Shakina Farhan said...

tak suke signature sendiri walaupun dah tukar byk kali..sekian..

QASEH ALYN said...

hehehe...mmng hobi yg pelik..jarang2 jmper..hehe..

Cikpuan rara said...

hahahaha kelakar lah syaz ni.xpenah jumpa org cm tu.rara kalau nk masuk tahun baru mst tgk bunga api.kami sekeluarga mmg suke tgk bunga api.