August 19, 2011

Jom kita ber-origami!

As Salam,

Salam jumaat penghulu hari & salam 19 ramadan..diam x diam lagi 10 hari nak raye taw..sekejap kan mase berlalu??hehe..erm hari nie berusaha gigih untuk menghabiskan drama korea yang betul2 buatkan segala aktiviti aku terbatas..ye la kalau hari jumaat, rehat yg lama nie mungkin nak habiskan masa berjalan2, shopping raya ke..tp aku x gerak mane duk layan korea je...

Hari nie aku terjumpa link yang menarek..link tuk buat origami..korang tawu ke origami tu ape??hehe.aku boleh cakap origami tu macam seni kertas..sangat unik & kreatif..fun jugak..link yang aku nak bagi nie macam2 origami ade..nak buat bunga..buat haiwan2 comey..corak abstrak ke semua ada..yang lagi best sebab ada tutorial dalam bentuk diagram & flash tutorial..kalau ikut yang flash tutorial tu lagi senang nak faham rasenya..

x nak cakap banyak lagi..jom tengok website nie..hehe
http://en.origami-club.com/

 
p/s: lepas habis tengok drama korea 'BOF' nie nak buat apa pulak erk..what a boring life....

11 comments:

rara pinkmafia said...

tgk lah cite lain lak.hehehehe.

syaz buat tak origami ni?

syaz@rozelt said...

nak rehat jap kot dr drama korea..hehe

akan buat klu jumpe kertas comey nnt~

Fathiah Hamim said...

kawan fa rajen gila buat benda neh. saya..... hehehe

~~Ticer Wann~~ said...

tgn bersendi cam Ticer tak leh wat origami kot.. huhu

syaz@rozelt said...

@fathiah: leh suggest website nie tuk membe..hihi

syaz@rozelt said...

@Ticer wann: hehe..tangan bersendi??kelakar je..

kiz said...

oooo baru tahu origami ni apa...haha..bunyi mcm poligami je..keh keh

ika said...

nak buat origami gak! tapi apakan daya...tangan tidak berseni...nak buat origami jadi original...=.="

Siti Arfah said...

Wah tq utk link origami tu. :). Bez juga wt origami ni coz cantek2 blaka. hehe

Syuxer said...

hahah ingatkan berpoligami...;p..

wat origami angsa best gak n gantung kat rumah dibiar angin meniupnya hehe..boleh jiwang jap hehe

iPai said...

syaz ni macam2 link jumpa .. dasat betul .. macam mana syaz korek ek .. agaknya google syaz ni special sikit dari kitorang punya