May 23, 2011

Google Doodles

As Salam,

Korang perasan tak 'perkataan GOOGLE' atau lebih tepatnya 'doodle' dekat homepage google selalu berubah2? hari nie aku baru tawu doodle tu akan berubah mengikut hari istimewa yang disambut di sesebuah negara ataupun seluruh dunia.
contohnye kalau hari tu ada wedding of the year "The Wedding of Prince William of Wales and Catherine Middleton"..so google homepage akan keluar macam nie:

 Apr 29, 2011: The Wedding of Prince William of Wales and Catherine Middleton - (Selected Countries) <-- ada plak selected countries..patut x nampak~

kalau global punya doodle2 yang akan dicelebrate satu dunia antaranya:


  Apr 03, 2011: 119th Anniversary of the First Documented Ice Cream Sundae - (Global)


Apr 22, 2011: Earth Day - (Global)


Apr 12, 201: 50th Anniversary of the First Man in Space - (Global) <-- maseh samar2 kan kesahihan cite nie..layan je la~
kalau nak tengok doodle-doodle kreatif yang lain boleh klik dekat sini -->  Google Logos..google siap buat archive lagi koleksi semua doodle2 dari tahun 1998..

......................................................................................................

14 comments:

ct_cucubi said...

sy perasan mmg selalu berubah.. rajin dorang ni mendesign2.. hehehe.. suke pos ni.. menarik

syaz@rozelt said...

@ct_cucubi
tq k.kerol..bz2 pon maseh ada mase jenguk blog syaz..

fiq. said...

wah, amik beratnye awak, saya pom perasan jugak, muehehehe...tapi tak taw sal doodle...

syaz@rozelt said...

@fiq.
hehe..x de la amek berat sgt fiq..tp terjumpe websitu tu siang tadi,,hhee

terrenigma said...

Saya pernah nampak Simpsons & Sesame street punya :)

syaz@rozelt said...

@terrenigma
ye ke terence..mesti smart kan..

wanda arry said...

design diowg semua cantek2 taw

syaz@rozelt said...

@wanda arry
setuju sgt..design diorang memang canteq2 semua..hehe

aleen aiden said...

owh,baru tau.ingtkan semua tu maen pakai letak je.rupanye simbolik kpd event2 1 dunia.wu3

miss.Addin said...

kalau buka google mesti kadang2 gmbr menarik2 kan :)

kreatif !

syaz@rozelt said...

@aleen aiden
syaz pon baru tawu aleen..sebab tu semangat buat entry nie..hehe

syaz@rozelt said...

@miss.Addin
kadang2 sebab bukan setiap hari ade event special kn..

LYAfrina said...

LYA PON PERASAN.. DIA MMG IKUT TEMA... TU Y MENARIK.. X JEMU NAK M'GOOGLE

syaz@rozelt said...

@LYAfrina
tapi 2,3 hari nie x de design best yg klua..erm