May 3, 2011

peristiwa tercekik malam tadi!

As Salam,

cuti 3 hari memang agak bercuti sakan..dengan aktiviti jalan2 sampai pitam lagi..haha..hiperbola terlebih..nak crita satu detik cemas yang happen dekat aku semalam..Alhamdulillah hari nie dapat datang opis seperti biase..kalau x, ntah2 terlantar dekat hospital kot..ok lagi sekali..imaginasi plak terlebih..hehe

semalam makan dekat satu kedai nie..area sentul..nak tawu kedai yg mane sila tanye sy secare personal..then order la menu fevret aku..kueh teow tomyam..eh bukan semalam bihun tomyam..lupa pulak nak mintak tomyam ayam je..sebab aku x ley makan seafood sangat..sebab sometimes ade alah..kadang2 ok plak..ntah la..

then bila menu yg diorder sampai..apa lagi..aku serbu..hehehe.bihun tomyam yg aku order tu sume jenis seafood pon ada..udang, sotong, ayam, even lala pon ade..mesti pelik kan..macam mane ley tercekik plak kn..sume bahan pon nampak macam lembut2 je kan..sila jangan terpedaya dengan si sotong yg lembut itu..haha

rasenye baru 2nd suapan then tibe2 aku rase something dekat tekak..punye la saket..aku ingat macam tercekik tulang ikan ke..yg kadang2 bile kite cuba telan akan ok..dalam mase yg same otak aku penat menganalisis mendalah ape je la yg tersekat dekat tekak aku nie..kawan aku punye la suh aku minum air la, nak mintak nasik putih nak buat ketul2 suh telan la..

aku cuba batuk tuk muntahkan balek..benda yg tersekat tu dah naek atas..time tu macam nak kurang panik..tapi tekak aku semakin saket..dapat rasekan tempat tu mesti akan luka punye..kawan aku bile dah tawu mende tu dah naek atas siket die suh aku p muntah dekat toilet..huhuhu

naseb baek sangat mendalah tu kuar jugak..rase macam dalam 15 minit cam tu kot bertarung dengan kesakitan tercekik n panik..risau je nnt tibe2 x ley bernafas ke..kena p hospital operate ke..tengok tu suka fikir bukan2..mane x panik..

korang nak tawu ape yg aku tercekik semalam???......aku tercekik serpihan kulit lala(geram je..dah la x minat lala)..bayangkan ketajaman serpihan kulit lala yg keras tu..confirm luka la aku punye tekak nie..sekarang pon ade rase saket dekat situ..huhuhuhu

moral of the story..makan jangan lupe bace bismillah(eh rase macam dah bace..hehe)..makan hati2..make sure jugak makan dibawah pencahayaan yg ok wlaupun kdai tu x berape nak cerah pon..erm k lah bace dekat sini ade cerita serius lagi suspen + info cara nak tolong orang tercekik nie..



p/s: malam tadi mode tido di mana2(tido dalam kreta + tido dekat seat dekat pudu + balek tido dekat rumah sekejap) sebab tunggu nak amek adeq aku smpai dekat pudu area 1pagi++..suppose bas sampai kul 10 malam..bayangkan..lambat sampai sebab jln jem gila..huhuhu..penangan cuti 1 Malaysia~

4 comments:

rara pinkmafia said...

wahhhh sakitnya tercekik kulit lala.eeeuuuwww u tak rasa eh?

syaz@rozelt said...

tersangat saket ok..sebab tu paksa diri tuk muntah..Alhamdullillah mau pon serpihan kulit lal tu klua..hehe

ct_cucubi said...

nasib x jd frankenstein... :P

syaz@rozelt said...

frankenstein tu filem ke? nie pon sy tnye mr.google..