May 22, 2011

misi mencari kasut bertuah~

As Salam,

Tengah2 tengok jalan2 cari makan dekat tv3 nie..sambil-sambil update blog..huh..sedap btol nampaknye asam pedas muar tu..gile la nampak pekat kuah die..kalau dapat tengah2 hari nie mesti best!hee..

hari nie ade misi nak disempurnakan..nak cari kasut a.k.a sandle..huhu..kesian 'kawan' aku klu musim mencari kasut nie bermula..habislah bukan setakat satu dua kedai..mungkin akan melibatkan dua, tiga mall jugak.huhu..tapi kalau bernaseb baek jumpe yang berkenan akan terus beli..hehe..

ciri-ciri kasut yang aku suka antaranya:

  • tapak mesti yang tak bunyi..means kalau berjalan tak berbunyi macam terompah tu..
  • macam selipar jepun, ada penahan dekat ibu jari..nie penting sebab tak mahu bila berjalan kaki kedepan..
  • kaler menarik & gelap siket..sebab aku nie jarang nak beli kasut..nanti cepat comot..
  • cari yang sesuai dengan usia..x mo la beli yang macam mokcik2x..x sedar dah banyak anak buah (membe2 ade yang dah kawen dapat baby..hehe)
  • selesa dan sesuai untuk yang suka jalan macam aku..so tak sesuai yang tinggi sangat..
  • simple dan tak serabut

kalau dapat sesimple nie pon aku ok je..hehe

p/s: best semalam jalan-jalan dengan membe2 ex-coursemate, jan, zana, shake dengan bos globinmed dekat pasar malam setia alam ..2++ km ye pasar malam tu..hoho..

p/s/s: harap-harap dapat beli kasut hari nie..klu tak kena postpone next weekend plak tok beli..huhuhu


6 comments:

rara pinkmafia said...

syaz,g lah ke contton on,sgt simple n besh kasut2 dye,

syaz@rozelt said...

@rara pinkmafia
ye ke ade kasut best dekat situ?bukan macam kasut pink rara yg tinggi tu?hehe..nyway dah jumpe kasut bertuah!hehe

ct_cucubi said...

sy suker yg simple + selesa + kaler gelap dan x berbunyi .. :) and no tumit2.. :P

Lynn Rahman said...

hehe lynn pun suka yang tapak tak berbunyi. turun tangga tak la ketuk ketak sgt ;)

syaz@rozelt said...

@ct_cucubi
taste kte same..hehe..dah beli dah kasut baru..ade mase meh la jenguk..hehe

syaz@rozelt said...

@Lynn Rahman
btol2 lynn..kasut bertumit n berbunyi nie x sesuai nak jalan jauh..cepat saket tumit nnt..