May 23, 2011

Shazana pau shop & cafe

As Salam,

hari nie nak stumbleupon pon internet dekat sini agak lembap..so aku nak buat segmen jalan2 cari makan je la ..tadi lunch makan dekat shazana pau shop & cafe..nama pon pau shop..so aku just makan pau je tengah hari tadi..

hehe..jangan salah faham..sebenarnya kedai tu pon ada jugak jual makanan lain..contohnye mee bandung, pancakes, western foods & lain-lain lagi.. then setiap hari ade menu harian yang dah siap dalam satu set..

contohnya set A ade nasi putih, ayam kerutuk (lauk nie macam rendang), telur masin, sambal belacan n boleh pilih air sama ada air sirap cincau or sirap selaseh..harga set tu plak lebih kurang RM7.50..ok la kan sekali air..

Ade jugak set B dan set C..tapi aku dah tak hengat menu apa tadi..ingat sangat menu A sebab tadi 'kawan' aku pilih menu tu..aku plak pekena pau rendang ayam + nescafe ais..hehe sedap pau die..pernah try pau kacang merah dengan pau ikan bilis pon sedap jugak..

tadi google pasal kedai nie..ramai jugak komen makanan dekat situ memang sedap..tapi kadang-kadang servis tak berapa bagus..sebab macam tadi pon lambat gila sampai order pau rendang ayam aku..lepas tu meja sebelah order mee rebus pon lambat sampai..

tapi mungkin hari nie ramai customer tapi tenaga pekerja siket kot..so kali nie boleh dimaafkan lagi..hehe..aku suka lepak dekat sini time lunch sebab tempat nie agak selesa and sejuk siket bila nak comparekan dengan tempat lain dekat kg.baru nie..

credit to abey google
p/s: suka kedai nie bukan kerana nama...shazana = syazlina..hehe

p/s/s: dah tengok muvi nur kaseh semalam..best tapi movie ayat-ayat cinta lagi tangkap leleh kot~

4 comments:

rara pinkmafia said...

hehehehehe knp kawan tu ada breket.bf eh =)

owh nk mkn kt kedai yg ada nama dye gak eh =)

syaz@rozelt said...

@rara pinkmafia
uiks cik rara..lajunye komen..baru je post entry nie..

pesal 'kawan' tu memang dngan sume membe pon bahasakn die kawan in inverted commas..hehe

dah cakap kan dekat p/s tu..suka makan bukan kerana nama..tp pau die mmg sedap..ada mase meh la try!

aliah said...

movie series lg tangkap leleh ke? hahaha...confirm tak nk tgk..

syaz@rozelt said...

@aliah
bukan lah..muvi indon ayat2 cinta tu yg lebih tangkap leleh..hehe..tp best jugak muvie nur kaseh nie..