August 5, 2011

Pop Out Petals

As Salam

petang nie share dengan korang satu diy yang sangat kiut..boleh buat dekat atas kad or dinding..letak dekat dinding nie hanya anganan aku je sebab bunga petals nie sangat kiut..kalau la rumah aku nanti dinding kaler turqoise..tthen ada bunga2 petals nie disuatu sudut..mesti canteq kan??hehe


Cara nak buat die pon senang je..jom tengok step by step macam mane nak buat bunga nie (tengok dari kiri ke kanan ok sebab aku ada penyakit malas nak buat numbering..huhu):



Aku rase pemilihan kertas or kain yang canteq sangat penting kan kalau nak buat diy nie..kalau x canteq, segan je nak tempek dekat dinding..hehe

Sumber: light studio

p/s: Dah habis tengok 'Princess Hours'..sedih la episod yang last2 drama korea nie..wat bazir air mata aku ja..

15 comments:

Fathiah Hamim said...

huh seronoknya jika ada kerajinan nak buat kerja tedious macam tuh. hehe

Terbelog said...

takut buat
jadi lain je hehe

0nenanina Vanilla said...

buatkan untuk saya bole???hihi.. gurau jerr dear

Gen2Merah said...

berkunjung dari blog Tia.. thanx yaa.. dah folow awak kembali... salam ukhuwah

syrupmasin said...

errr..tgn kreatifd mesti cantek bile buat..kalu tgn keras..adoii :D

kotak bulat said...

senang je ek..nti kb leh try wat

adan said...

cantik pulak buat bentuk bunga petals..

orang kreatif je buat camni kot..

Cik Gee said...

nanti dah ade umah sendiri insyaAllah gee tempekkan.. hehehe.. ^^

dah layan citer tuh.. ending dye cam nak abes cepat je kan...? ^^

arenafon said...

tolong buatkan boleh??? hehehe

Nor Fadila Rosli said...

cantik..nak buat gak..boleh la kan kalau nak buat bentuk love kan?
hehe tq..btw, cantik sgt..
sy follow sini..:)

http://blogakufadila.blogspot.com/

kokser kokdam said...

princess hours...?

sdak ko..?

eheh

Ahmad Yasir said...

rajinnyer la bt benda mcm ni..=)

ILA HonEyBuNNy said...

comelnya...

teringin nak buat sndri...tapi tangan macam keras ja neh...ehhe

rara pinkmafia said...

syaz nk potong kertas tu ikut bentuk mesti payah kan.

.izzati liyana. said...

cantik..kalau rajin nanti nak cube lah. hihi.