August 23, 2011

The Warholizer

As Salam & Salam 23 ramadan 1432h..

Tadi plan nak update pasal air yang pelik, yang aku minum time berbuka semalam..air laici pandan..peliks kan??haha..dah ler teringin nak minum air laici..dapat2 rase pandan laici la..telan je la sebab dah dahago..

Then bila aku stumble2 tadi..terjumpe satu lagi website edit gambar yang cool..tapi yang nie..specialized untuk meng'warholized' gambar je..apa ke pelik sangat word nie kan..gambar warholized macam nie..

yang sebelah kiri original punya, sebelah kanan selepas di'warholize'dkan

warholize nie diambil sempena nama pelukis terkenal 'Andy warhol'..


gambar sumber wikipedia

percaya x lukisan beliau yang termahal harganya US$100 million dalam tahun 1963 untuk lukisan nie..wah kalau dapat jual lukisan semahal nie dah jadi jutawan segera la kita kan..hehe



so bila guna website nie boleh dapat gambar yang macam andy warhol lukis..x payah susah2 edit guna photo editor..boleh pilih kaler jugak..macam gambar aku yang dekat atas tu aku pilih kaler oren..make sure jugak korang pilih gambar yang clear k..baru nampak jelas mata, hidung, mulut korang..hehe..(sebab kenapa pilih gambar yang agak poyo tu..) sebelum gambar di'warholizedkan boleh tambah quote jugak..hehe

ok boleh cuba warholize kan gambar korang jadi macam poster artiss popular dekat sini:

14 comments:

kotak bulat said...

menarik ni... nak try gak la..

rara pinkmafia said...

waahhhh jom jual piccy syaz.kaye tuh.

Fathiah Hamim said...

kalo letak gamba fa, mata sure ilang.



bila senyum, mata sepet. -___-

iPai said...

wah menarik ni .. !! terbaik r .. boleh laa try

aLyA_syGS said...

nak try warholize jugak lah..

syaz@rozelt said...

@kb: jom cuba kb!

syaz@rozelt said...

@rara: jual piccy syaz??..x de arge kot..hihi

syaz@rozelt said...

@fathiah: cuba tangkap gambo dr ats..mesti mate tu nampak bsa siket..hehe

syaz@rozelt said...

iPai: memang smart..harus cuba!

syaz@rozelt said...

@aLyA_syGS: jom warholizekn gamba same2!hihi

D_08 said...

tq...tq..... awok kene terai ni.....

ika said...

cool jugak! :) leh la kalau nak try...^^, mana tau muka ika leh tuka jd nora danish...:P

ct cucubi said...

best2.. nanti nak try

tia @ Ini Kisah Tia said...

nak nyebut pun agak berbelit2 .. hehe ..